BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSoros'tan çok sert analiz----

Soros'tan çok sert analiz

Soros'tan çok sert analiz
10 Mart 2014 - 09:37 www.finansgundem.com

George Soros bu hafta yayımlanacak yeni kitabında Almanya ekonomisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunuyor

George Soros bu hafta yayımlanacak yeni kitabında Almanya’nın “kendini beğenmiş” ve ikiyüzlü” ekonomi politikasıyla Avrupa Birliği’ne tehdit oluşturduğunu öne sürüyor.

Soros, Dr. Gregor Peter Schnitz ile konuşmalarından derlenen “Avrupa Birliği’nin Trajedisi” isimli kitabında Avrupa’ya şimdi “borçlu” ve “alacaklı” ülkeler arasındaki gerilimlerin hakim olduğunu söyledi.

Ortak para biriminin Avrupa Birliğini daha önce eşit ülkelerin gönüllü birliği konumundan Almanya’nın lideri olduğu artık gönüllü olmayan birlikteliğine dönüştürdüğünü söyleyen Soros, “Almanya’nın tarzı bazen kendini beğenmiş bazen iki yüzlü” dedi ve Almanya’nın 2003 yılında Euro Bölgesi kurallarını ihlal eden ilk ülkeler arasında olduğunu kaydetti.

Almanca da “Schuld” kelimesinin hem borç hem de suçlamak anlamına geldiğini söyleyen Soros, böylece borçlu ülkeleri başlarına gelenlerden sorumlu tutmanın doğal görüldüğünü belirtti.

Soros, “zaman içinde Almanya istismarcı olarak görüldüğü için nefret edilebilir ve Avrupa Birliği çatışmalarla parçalanabilir. Almanya diğerlerine tersini söylerken asgari ücreti ve emeklilik ödemeleri düşürüyor, erken emekliliğe izin veriyor. Almanya için krizden önce başarılı olan politikalar, Avrupa’nın geri kalanı için önümüzdeki yıllarda başarılı bir reçete olmaz “dedi.

Soros kitabında Almanya’nın Euro Bölgesi’nden ayrılma olasılığının güçlü olduğunu, bunun euronun değer kaybetmesi ve Alman markının güçlenmesiyle sonuçlanabileceğini, bu durumda Almanya’nın güçlü bir para birimine sahip olmanın ne kadar acı verici olduğunu anlayacağını söyledi.

Euro Bölgesi krizi ile ortaya çıkan sorunların hala çözülmemiş olduğuna da değinen Soros, “Bankacılık sektörü reel ekonomi üzerinde parazit gibi duruyor. Finans sektörünün karlılığı çok aşırı. Bir dönem ABD ve İngiltere de şirket karlarının yüzde 25’i mali sektörden geliyordu. Bu anlamsız. Avrupa bankacılık sisteminde aşırı borçlanmayı düzeltmek için çok az şey yapıldı. Bankaların bilançolarında öz sermaye çok düşük ve bu onları kırılgan yapıyor. ‘Batmak için çok büyük’ sorunu da çözülemedi” dedi.

Avrupa’da önerilen Bankacılık Birliği’nin de altta yatan sorunlara çözüm getirmediğini söyleyen Soros, “mali sisteme gerçek tehlike ülke iktidarlarıyla banka yöneticileri arasındaki çarpık ilişki” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)