BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoros: Putin Avrupa’ya şantaj yapıyor----

Soros: Putin Avrupa’ya şantaj yapıyor

Soros: Putin Avrupa’ya şantaj yapıyor
27 Mayıs 2022 - 09:38 www.finansgundem.com

George Soros, İtalya Başbakanı Mario Draghi'ye yazdığı bir mektupta, “Putin'in Avrupa'ya şantaj yaptığı açık" diyerek gaz arzını kesmekle tehdit ettiğini söyledi.

ABD’li iş insanı George Soros, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müzakere pozisyonunun iddia ettiği kadar güçlü konuma sahip olmadığını söyledi.

CNBC’nin haberine göre, Soros, İtalya Başbakanı Mario Draghi'ye Pazartesi günü yazdığı bir mektupta, “Putin'in Avrupa'ya şantaj yaptığı açık" diyerek gaz arzını kesmekle tehdit ettiğini söyledi.

Soros, “Geçtiğimiz sezon yaptığı buydu. Avrupa’ya gaz tedarik etmek yerine depoya koydu. Bu kıtlık, fiyatları arttırdı ve Putin'e çok para kazandırdı. Ancak pazarlık pozisyonu iddia ettiği kadar güçlü değil” dedi.

Rusya geçtiğimiz günlerde ruble olarak ödeme yapmadığı gerekçesiyle Finlandiya'ya doğalgazı kesmişti. Atılan bu adım, Helsinki'nin Putin'in karşı çıkmasına rağmen Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) katılma niyetini açıklamasının ardından geldi.

Gazprom, geçtiğimiz günlerde Bulgaristan ve Polonya’ya doğalgaz sevkiyatını durdurdu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Moskova, ‘dost olmayan’ ülkelerin Rus doğalgazını ruble olarak ödemek zorunda kalacağını duyurdu.

27 ülkeyi kapsayan Avrupa Birliği (AB), doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını Rusya'dan sağlıyor ve bu da bir gecede satın almayı bırakmasını zorlaştırıyor.

Ancak Soros'a göre AB, Kremlin için de çok önemli bir pazar ve Putin'in ekonomisini desteklemek için gaz gelirlerine ihtiyacı var.

Avrupa'nın pazarlık gücünü kullanmadan önce ‘acil adımlar’ atması gerektiğine dikkati çeken Soros, Avrupa'nın gaz ithalatına büyük bir vergi koyması gerektiğini kaydetti.

Avrupa ülkeleri Ukrayna'nın işgalinden bu yana Rus gazına alternatifler için çabalıyor. AB ve ABD, bölgenin bu yıl en az 15 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz almasını sağlamak için Mart ayında bir anlaşma imzaladı.

Miçotakis: Rusya'ya doğalgaz için yüksek bedeller ödüyoruz

 

Avrupa’da gaz, ılıman hava ve dolan depolarla düşüşte

 

Gazprom, Finlandiya'ya gaz sevkiyatını durdurdu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)