BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoros: Bu AB'nin sonu olacak----

Soros: Bu AB'nin sonu olacak

Soros: Bu AB'nin sonu olacak
12 Mayıs 2020 - 11:05 www.finansgundem.com

Spekülatör milyarder George Soros, Kovid-19 pandemisi ortasında, Almanya Anayasa Mahkemesi ile Avrupa Merkez Bankası arasındaki krizi göstererek, 'Kurumlar arası hesaplaşma Avrupa Birliği'nin (AB) sonu olacak.' dedi

Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros, AB'deki olgunlaşan kurumsal hesaplaşmanın, birliğin sonu olabileceğini ileri sürdü.

Yeni tip korona virüs pandemisinini 'hayatının krizi' olarak nitelendiren para spekülatörü George Soros, Independent'e verdiği röportajda, pandemi ve sonrası için çarpıcı iddialarda bulundu.

Soros, "AB'nin hayatta kalması konusunda endişeliyim, çünkü bu eksik bir birliktir." dedi.

AB'nin birlik oluşturma sürecinin hiçbir zaman tamamlanmadığını ve bunun Avrupa'yı son derecede savunmasız hale getirdiğini söyleyen Soros, 'Sadece eksik bir birlik olduğu için değil, aynı zamanda hukukun üstünlüğüne dayandığı için, ABD'den daha savunmasız. İşleyiş çarkları çok yavaş hareket ederken, Kovid-19 virüsü gibi tehditler çok hızlı hareket ediyor.' dedi.

89 yaşındaki yatırımcı, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin, geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın mali durumu kötü olan ekonomileri canlandırmak için uyguladığı tahvil alım programının Almanya Anayasası'nı ihlal ettiği konusundaki uyarısını hatırlatarak, bu konuda ciddi endişelerinin olduğunu belirtti.

AB yetkilileri Pazartesi günü Berlin'e karşı derhal yasal işlem yapılmasının pek olası olmadığını söylemesine rağmen, Avrupa Komisyonu buna yanıt olarak Almanya'yı dava etmekle tehdit etti.

Soros, "Karar, tam da Almanya'nın en saygın kurumu olan Almanya Anayasa Nahkemesi tarafından verildiği için, Avrupa Birliği'ni hukukun üstünlüğüne dayanan bir kurum olarak yok edebilecek bir tehdit oluşturuyor.' dedi.

Soros ayrıca, Avrupa Adalet Divanı tarafından alınan kararları sorgulamanın, Polonya ve Macaristan gibi AB ile zaten hukukun üstünlüğü konusunda çatışmış olan diğer üye ülkeler için emsal teşkil edebileceğini söyledi.

Soros, "Alman mahkemesinin kararı, AB'nin bu gelişmelerle mücadele etmesini engelliyorsa, bildiğimiz gibi AB'nin sonu olacak" dedi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Namyelüs20 Mayıs 2020 18:50

    AB Projesi SSCB nin dağılmasından sonra Avrupa'yı Alman-Fransız egemenliğine almak Projesine dönüşmüştür.Bunu anlayan ve gücü yeten İngiltere ilk ayrılan ülke oldu.Diğerleri de güçleri yetse bügün ayrılacaklar,en başta İtalya.ABD'de de desteğini çektiği için son 30 yıldır hiçbir teknolojik gelişme gösteremeyen AB ya Alman-Fransız egemenliğine girecek ya da dağılacaktır.

  • hunkartensi18 Mayıs 2020 11:20

    AB nin dağılması neredeyse kaçınılmaz hale geldi AB ilk önce AB nin kaderini bir ülke oyunun belirlemesini değiştirmeli bir ülke isteyince hayır deyince kabul edilmiyor ikincisi de Türkiye yi artık AB ye almak lazım ki ticaret alanı gelişsin ve AB nin beyin takımı gelişmeli öyle gelişebilen yasalar yapılmalı ki zamana ayak uydurulsun  ve AB nin yanlızca askeri yapısı değil bir çok konuda ortak hareket edebilmek için kurumlar oluşturulmalı acil durumlarda bu kurumlar harekete geçmeliler yoksa işleri çok zor içlerinde güven bitti buda dağılmanın öncüsüdür

  • işte öyle 18 Mayıs 2020 05:14

    senden başka biri daha vardı . 106 yaşına kadar Allah müsaade etti. azdıkça azdı . bildin mi ? . sende öyle olacaan. sonra ... yaşasın cehennem .