BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSony beş yıl sonra kar açıkladı----

Sony beş yıl sonra kar açıkladı

Sony beş yıl sonra kar açıkladı
09 Mayıs 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

Sony, Yen’in zayıflaması ve varlık satışlarının yardımıyla beş yıl sonra ilk kez kar ettiğini açıkladı.

Sony, 2013 ilk çeyrekte 43 milyar yen (436 milyon dolar) net kâr elde etti. Elektronik devi şirket bir yıl önce aynı dönemde  457 milyar yen kayıp bildirmişti.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, Yen’in düşmesinin Japon mallarını yabancı alıcılar için daha ucuz yaptığını bunun da satışları artırmada yardımcı olduğu belirtildi. Zayıf kur dışarıda elde ettiği kazancı ülkesine getiren Japon ihracatçıların karını artırıyor.
Japon politika yapıcıların ekonomide büyümenin teşvik edilmesine yönelik aldığı agresif önlemler sonrasında Japon Yen’i dolar karşısında geçtiğimiz Kasım ayından bu yana yüzde 20 düştü.
VARLIK SATIŞLARI
Kısa süre öncesine kadar çeşitli ürün kategorilerinde pazar lideri olan Sony’nin serveti son birkaç yıl içinde hızlı bir şekilde düştü. Artan rekabet, düşen fiyatlar ve daralan kar marjları Sony’ye zarar verdi. Sony’nin alamet-i farikalarından olan televizyon segmentinde ise şirket 8 yıldır zarar ediyordu.
Bu gelişmelerden sonra Sony, iş modelinin yeniden yapılandırılması ve maliyetlerin azaltması için çalışmaya başladı.
Yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak, firmanın ABD New York'ta merkezi ve bir tıbbi araştırma ve pazarlama şirketi olan M3’teki hisseleri de dahil olmak üzere, son birkaç ay içinde önemli varlık satışları oldu. Şirket, Tokyo'daki "Sony City Osaki" binasını da boşalttı.
Sony bu varlık satışlarında geçen mali yıl içinde yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir kazanç elde etti ve bu rakam, dönem içerisindeki kazanç artışına katkıda bulundu. Analistler bu satışların kar üzerinde etkisi olduğunu ancak bunun firmanın başarısının geçek bir yansıması olmadığını söyledi.
KÜLLERİNDEN DOĞABİLECEK Mİ?
Eurotechnology Japonya’dan Gerhard Fasol bu kazanımların gerçek düzenli faaliyet sonuçlarını anlamak için hesaba katılamaması gerektiğini söyledi. Fasol firmanın elektronik bölümünün hala düze çıkmaya çalıştığını belirtti.
Firmanın karını cari mali yıl içinde 50 milyar yen yükseltmesi bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)