BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Sonbahardan itibaren Kovid vakaları artacak'----

'Sonbahardan itibaren Kovid vakaları artacak'

'Sonbahardan itibaren Kovid vakaları artacak'
23 Mart 2022 - 12:21 www.finansgundem.com

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, korona virüs vakalarındaki düşüşe rağmen vaka sayılarının sonbahardan itibaren artabileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Salgında vaka sayıları düştükçe ve gündem değiştikçe insanlar hem önlemlerden uzaklaşıyor hem de aşılanma dozlarının önemini gözden kaçırıyor. Yaz döneminin bu şekilde süreceğini düşünüyorum. Sonbahardan itibaren vakalarda tekrar tırmanış görebiliriz. Lütfen vatandaşlarımız aşılarını unutmasın" uyarısı yaptı.

'YOĞUN BAKIMLARIN BİR KISMINI KAPATTIK'

Son vaka verileri değerlendiren Alper Şener, “Şu an hem iyi hem kötü haberlerimiz var. İyi haber şu; ayaktan başvuru sayısında ciddi düşüş söz konusu. Yarı yarıya düştü. Yatan hasta grubunda yer alan kişilerin bazıları ise başka bir rahatsızlığı için hastaneye gelen ancak PCR testi pozitif çıkınca izolasyona alınan kişileri oluşturuyor. En azından bizim hastanemiz için değerlendirirsek, bu durum böyle. Yani herhangi bir solunum sıkıntısı olmayan grubu kapsıyor. Bu iyi haber. Yoğun bakımlarımızın bir kısmını kapattık. Yatan hasta Kovid-19 servislerinin de bir kısmını kademeli olarak kapatmaya başlıyoruz. Zaten bu Türkiye’nin genel rakamlarına da yansımış durumda. Bu periyodun bu şekilde ne kadar süreceğini bilmiyoruz” diye konuştu.

SON VERİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 5-11 Mart’ta her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. İstanbul’da 100 bin kişide görülen vaka sayısı önceki haftaya göre 522.38’den 340.61’e, Ankara’da 916.03’ten 541.56’ya, İzmir’de 456.19’dan 324.82’ye düştüğü duyuruldu.

‘VAKALAR DÜŞSE BİLE YAŞLILARDA ÖLÜM RİSKİ DEVAM EDİYOR'

Şener, “Salgın dinamiğinde ‘balayı periyodu’ dediğimiz bir dönem var. ‘Balayı periyodu’ şu demek; salgınlarda 65 yaş üstü vatandaşlarda 3’üncü doz ile takip eden dozlar yapılmadığında bu topluluğun virüse karşı duyarlılığı sürecek. Vaka sayıları düşmeye devam etse dahi, bu grup virüse yakalandığı zaman hastaneye yatışı ve ölüm riski hiçbir zaman azalmıyor. Dolayısıyla salgın ve varyantlar gündemdeyken, bu grubun aşılanmasına dikkat etmek gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Alper Şener sözlerini şöyle sürdürdü:

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 3’üncü doz aşılanmış olan hedef popülasyonu yüzde 40’larda. Gün geçtikçe bu oran azalacak. Aşılanma polikliniklerimizde ciddi bir düşüş gözlemledik. Salgında vaka sayıları düştükçe ve gündem değiştikçe insanlar hem önlemlerden uzaklaşıyor hem de aşılanma dozlarının önemini gözden kaçırıyor. Yaz döneminin bu şekilde süreceğini düşünüyorum. Balayı periyodundan sonra sonbahardan itibaren vakalarda tekrar tırmanış görebiliriz. Lütfen vatandaşlarımız aşılarını unutmasın.

Türkiye’de Delta ve Delta Plus varyantının yaygın olduğu dönemde tat ve koku kaybıyla ilgili gözlemlerine de değinen Şener, “Gecikmiş müdahalelerde tat ve kokunun zor geri döndüğünü gözlemledik. Eğer tat ve koku kaybı yaşıyorsanız bu konunun takibinin yapıldığı klinikler var. Bir an önce kulak burun boğaz ya da enfeksiyon uzmanlarına başvurulmalı. Tat ve koku kaybının kalıcı olmaması için bu konu ile ilgili tedaviye başlamanız gerekiyor” dedi.

Kovid-19'da son 24 saat: 17 bin 426 yeni vaka, 90 vefat

Dünyada Kovid'den iyileşenlerin sayısı 400 milyonu geçti

Kovid sonrası bu hisse dikkat!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)