BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon sene kalan üniversiteyi unutsun!----

Son sene kalan üniversiteyi unutsun!

Son sene kalan üniversiteyi unutsun!
21 Kasım 2013 - 11:47 www.finansgundem.com

Artık bütünleme sınavları kasım ayında yapılacak...

MEB, liselerde bütünleme sınavlarının kasım ve nisan aylarında yapılacağını açıkladı. Bu durumda son sınıfta kalan öğrenciler üniversiteyi kazansalar bile kayıt yaptıramayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütünleme sınavlarının kasım ve nisan aylarında yapılacağını açıklaması lise son sınıf öğrencilerini hayal kırıklığına uğrattı. Daha önce haziran ve eylül aylarında yapılan sınavların kasım ayına alınması bütünlemeye kalan lise son sınıf öğrencilerinin bir sene kaybetmesine yol açacak ve üniversiteyi kazanan öğrenciler de bu durumda kayıt yaptıramayacak.
Bakanlığın bu kararı sadece İzmir’de 1100 civarında öğrenciyi etkilerken, Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, “Yapılan değişikliklerle öğrenciler açık liseye yönlendirilmeye çalışılıyor. Milli Eğitim mutlaka bu öğrencilere önceden bir sınav hakkı tanımalı. Bu karardan geri adım atılmalı. İzmir’de son sınıfta okuyan 37 bin öğrenci var. Bunların yüzde 3’ü kalsa bile büyük bir sıkıntı yaşanır” dedi.
Mevzuat gereği liselerde okuyan öğrencilerden not ortalamaları 2.50’nin altında olanlar ile 3 zayıftan fazlası bulunanlar haziran ve eylül aylarında yapılan ortalama yükseltme sınavına giriyordu. Başarısız olanlar sınıf tekrarı yapıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bu sene almış olduğu kararla daha önce yaz döneminde yapılan ortalama yükseltme sınavlarının kasım ve nisan ayında yapılacağını duyurdu.(Mert Neşet Muslu/AHT)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)