BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Son çeyrekte büyüme sekteye uğrayacak'----

'Son çeyrekte büyüme sekteye uğrayacak'

'Son çeyrekte büyüme sekteye uğrayacak'
07 Aralık 2020 - 12:29 www.finansgundem.com

BETAM, son çeyrekte büyüme hızında bir miktar düşüş olacağını öngörüyor

BETAM, Aralık ayında alınan yeni tedbir ve kısıtlamalar sebebiyle üçüncü çeyrekteki güçlü toparlanmanın yılın son çeyreğinde devam etmeyeceğini ve büyüme hızında bir miktar düşüş olacağını öngördü.

BETAM'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"2020 yılının üçüncü çeyreği Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle ekonomik toparlanmanın gözlendiği üç ay oldu. Harcama yöntemiyle GSYH’yi oluşturan alt kalemlerde ihracat haricinde ciddi artışlar yaşandı. 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre özel tüketim yüzde 9,2, kamu harcamaları yüzde 1,1 ve yatırımlar yüzde 22,5 artarak büyümeyi olumlu etkilerken ihracatta yaşanan yüzde 22,4’lük daralma ile ithalattaki yüzde 15,8’lik artış büyümeyi baskıladı.

Böylece GSYH yıllık bazda yüzde 6,7 büyüdü. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış serilere göre ise özel tüketim (yüzde 21,4), kamu harcamaları (yüzde 4,0), yatırımlar (yüzde 20,8), ihracat
(yüzde 30,1) ve ithalat (yüzde 27,6) bir önceki çeyreğe göre artış kaydetti.

Haziran ayında atılan normalleşme adımları üçüncü çeyrek boyunca etkili oldu. Ekonomik toparlanmada salgına dair önlemlerin gevşetilmesi son derece etkili olmuştur. Bunun yanı sıra ülke ekonomisinin bu çeyrekte dip yaparak toparlandığını söyleyebiliriz.

Aralık ayında alınan yeni tedbir ve kısıtlamalar sebebiyle üçüncü çeyrekteki bu güçlü toparlanmanın yılın son çeyreğinde devam etmeyeceğini ve büyüme hızında bir miktar düşüş olacağını öngörüyoruz."

TBMM'de bütçe maratonu başladı

TCMB piyasayı 41 milyar TL fonladı

JP Morgan: Türkiye yılı büyüme ile kapayacak

Üçüncü çeyrek büyümesi umut verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)