BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSon beş yılda kiracıların en çok arttığı şehirler----

Son beş yılda kiracıların en çok arttığı şehirler

Son beş yılda kiracıların en çok arttığı şehirler
26 Ocak 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

Ev sahibi olmanın birçok faydası olsa da birçok kişi ev satın alacak birikime sahip değil. Artan enflasyonla birlikte kiralar da yükselirken, son beş yılda bazı şehirlerdeki kiracı sayısı diğer şehirlere göre daha fazla yükseldi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ev sahibi olmak, kira ödemeyeceğiniz anlamına gelse de birçok maliyeti var. Bunlar arasında emlak vergisi, aylık kredi ödemeleri ve daha fazlası yer alıyor. ABD’de ev kiralama oranları yıllardır değişkenlik gösteriyor. Önde gelen bazı şehirlerde ise tarihi yükselişler görülüyor. Coğrafi olarak kiracı sayısının ve kiraların en çok arttığı şehirler, ABD’de Florida, Teksas, Indiana ve Georgia eyaletlerinde yer alıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu bölgeler aynı zamanda ABD’nin diğer bölgelerinden göç alan şehirler. İşte son beş yılda ABD’de kiracıların en çok arttığı şehirler.

1. Killeen, Teksas

Şehirde son beş yılda ev sahiplerinin oturduğu evlerin sayısı %6,4 artış gösterirken, aynı dönemde kiracıların oturduğu evlerin sayısı %28,1 artış gösterdi. 

Şehirde ev sahibi ve kiracılar arasındaki denge, kiracıların lehine işledi. Ev sahiplerinin oturduğu evler tüm evlerin %43’ünü oluştururken, kiracıların oturduğu evler %56,2’sini oluşturdu.

 

2. Fishers, Indiana

Indianapolis’in banliyö bölgesi olan Fishers’ın nüfusu 2010 ve 2019 yılları arasında şaşırtıcı bir yükseliş gösterdi. Genellikle ev sahiplerinin fazla sayıda olduğu şehirde, kiracıların oturduğu evlerin sayısı son beş yılda arttı. 2014 yılında dolu evlerin yalnızca 4,773’ü kiracılardan oluşuyordu. Ancak 2019 yılında bu rakam %53,1 yükselişle 7,308’e yükseldi. Şehirde kiracıların oranı 2014 yılındaki %16,9’luk seviyeden, %22’ye çıktı. Bu şekilde şehirde yaşayanların beşte birinden fazlası kiracılardan oluşuyor.

3. Frisco, Teksas

Dallas’ın kuzeyinde yer alan Frisco, hızla büyüyen bir banliyö. Ev sahiplerinin oranı oldukça fazla olsa da, kiracıların sayısı da son beş yılda yükseliş gösterdi. 2014 yılında kiracıların oturduğu evlerin sayısı 11 binin altındayken, 2019 yılında %56,2 yükselişle 17,101’e yükseldi.

4. Palm Coast, Florida

Palm Coast’ta da kiracıların sayısı son beş yılda hızla arttı. Kiracıların oturduğu evlerin sayısında dikkat çekici bir yükseliş görüldü. 2014 yılında evlerin 5,661’inde kiracılar otururken şimdi bu rakam 8,156’ya yükseldi. Bu değişim ise %44,1’lik bir yükselişe işaret ediyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şehirde kiracılar tüm evlerin dörtte birinden fazlasını oluşturuyor.

5. Miramar, Florida

Miramar’da kiracı sayısındaki artış, ev sahibi sayısındaki artışı açık ara geride bıraktı. Ev sahiplerinin oturduğu evlerin sayısı yalnızca %3,2 artarken, son beş yılda kiracıların oturduğu ev sayısında %30,5 yükseliş görüldü. Şimdi şehirde kirada olan evlerin sayısı, tüm evlerin yaklaşık %31’ini oluşturuyor.

6. Warner Robbins, Georgia

Son yıllarda şehirleşen Warner Robbins’de, oturum oranı da yükseldi. Şehirde oturulan evlerin sayısı son beş yılda 26,574’ten, 30,021’e yükseldi. Aynı dönemde ev sahiplerinin oturdu evlerin sayısındaki büyümede durgunluk görüldü ve yükseliş %2,5’le sınırlı kaldı. Buna rağmen kiracıların oturduğu evlerin sayısı %26,4 yükselişle 11,689’dan 14,771’e çıktı. Bunun sonucunda ev sahiplerinin oturduğu evler ve kiracıların oturduğu evlerin oranları yaklaşık yarı yarıya oldu.

Florida'da halka uyarı: İguana yağabilir!

 

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 872 bini geçti

 

New York'ta maske takma zorunluluğu geri getirildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HABERE BAK YAAA27 Ocak 2022 08:23

    Türkiye yerine gitmiş elin ülkesini anlatıyor, haber başlığını okuyanda Türk halkının bu büyük sorununu mu yazıyor diye meraklanıyor içerik bambaşka..