BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon 24 saatte Çin'de 102, Hong Kong'da 1619 vaka----

Son 24 saatte Çin'de 102, Hong Kong'da 1619 vaka

Son 24 saatte Çin'de 102, Hong Kong'da 1619 vaka
16 Şubat 2022 - 10:20 www.finansgundem.com

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hong Kong hükümetine "salgının önlenmesinde ana sorumluluğu üstlenmesi gerektiği" mesajını verdi.

Ulusal Sağlık Komisyonunun açıklamasına göre Çin'de son 24 saatte 46'sı yurt içi kaynaklı 102, Hong Kong'da ise 1619 yeni vaka tespit edildi.

Ciangsu eyaletinin Sucou şehrinde 18, Nantong'da 1, Liaoning eyaletinin Huludao şehrinde 15, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Hulunbuir şehrinde 5, Hohhot'da 2, Guangdong eyaletinin Şıncın şehrinde 3 ve Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'ne bağlı Baise şehrinde 2 yerel vaka saptandı. Son 24 saatte yurt dışı kaynaklı 56 vakanın kaydedildiği ülkede virüse bağlı can kaybı yaşanmadı.

Çin'de bugüne kadar 107 bin 196 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi yaşamını yitirdi, 1419 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü bölge, eyalet ve şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Olimpiyat köyünde 2 vaka

Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Pekin'deki "kapalı devre sisteminde" 2 Kovid-19 vakasının tespit edildiği bildirildi. Organizasyon Komitesinden yapılan açıklamada, vakaların sporcu ve takım görevlileri dışında, "diğer paydaşlar" adı verilen medya mensupları ve sponsor ekiplerinden olduğu söylendi.

Başkent Uluslararası Havalimanı, olimpiyat köyleri ve organizasyon merkezlerini kapsayan kapalı devre salgın koruma sisteminin faaliyete geçirildiği 23 Ocak'tan beri belirlenen vaka sayısı 435'e çıktı.

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları, Kovid-19'un yayılmasını önlemek amacıyla sporcu, görevli ve gönüllülerin etkinlik alanlarının şehirden yalıtıldığı "kapalı devre" sisteminde gerçekleştiriliyor.

Sağlık yetkilileri, Kış Olimpiyatları için şehre gelen kişilerde ve organizasyonun yapıldığı kapalı devre salgın koruma sisteminde tespit edilen vakaları ayrı sınıflandırıyor, ülkenin genel toplamına dahil etmiyor.

Hong Kong

Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde ise Omikron taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı "5. dalga" etkisini sürdürüyor. Kentte aralık sonundan bu yana görülen salgın dalgasında 14 bin 20 vaka tespit edilirken, vaka sayısı önceki iki yılda kaydedilen 12 bin 650'yi geçti.

Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre dün 24 saatte 1619 vaka tespit edilirken aralarında 3 yaşında bir çocuğun olduğu 3 kişi yaşamını yitirdi.

Şi'den yerel yönetime mesaj

Hong Kong'da Pekin hükümetine yakın çizgide yayın yapan Kung Pao ve Wen Wei Po gazetelerinde yayımlanan haberlere göre Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, "yerel hükümetin salgının önlenmesinde ana sorumluluğu üstlenmesi gerektiği" mesajını verdi. Şi, yerel hükümetin Hong Kong vatandaşlarının hayatını ve güvenliğini ve toplumun genel istikrarını korumak için gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan Şi'nin merkezi hükümette Hong Kong ilişkilerinden sorumlu en kıdemli yetkili olan Başbakan Yardımcısı Han Cıng aracılığıyla Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam'a "salgın durumundan ve Hong Kong vatandaşlarının sağlığından duyduğu endişeyi dile getirdiği" aktarıldı.

Hastane kapasitesi sınırda

Kentte vaka yoğunluğu nedeniyle hastane kapasitesinin sınıra dayandığı bildiriliyor.

Salgını kendi imkanlarıyla önlemekte zorlanan yerel hükümetin merkezi hükümetten insan kaynağı, malzeme yardımı ve ayrıca karantina ve tedavi tesisleri inşa etmek için destek talep edeceğine dair haberler Hong Kong medyasında yer almıştı.

Yaklaşık 7,5 milyon nüfuslu Hong Kong'da 26 bin 670 vaka görülürken virüs nedeniyle 224 kişi hayatını kaybetti, halen 13 bin 214 hastanın tedavisi sürüyor.

"Sıfır vaka" stratejisi

Çin, korona virüs vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisi uyguluyor. Bu strateji karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri içeriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahale ve yarattığı maliyet açısından zaman zaman tartışmalara yol açıyor.

Çin’de enflasyon Türkiye’nin tam tersi

 

Çin'den Asya ülkeleri ile işbirliği

 

Hong Kong'da korona virüs vakaları en yüksek seviyeye ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)