BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomali'de Gülen okulları kapatıldı----

Somali'de Gülen okulları kapatıldı

Somali'de Gülen okulları kapatıldı
01 Ağustos 2016 - 17:42 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en çok yardımı yaptığı Afrika ülkelerinden Somali'de de FETÖ'ye yakın iki okul ve bir kliniğin kapısına kilit vuruldu.

Türkiye'deki 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası olağanüstü toplanan Somali hükümeti, Ankara'nın Gülen bağlantılı okul ve hastanelerle ilgili talebini görüştü. Kabine, Gülen'e yakın bir hastane ile iki okulun kapatılması kararını aldı. Ülkede Gülen'le bağlantılı Nile Academy'ye ait iki büyük okula polis operasyonuyla kapatıldı. Haberde Deva Hastanesi'nin de tasfiye edildiği belirtildi. Polis yetkilisi Muhammed Nur, yaptığı açıklamada "Türk çalışanlar Somali'den ayrıldı" dedi.
Türkiye'nin Somali ile ilişkileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde gelişti. Erdoğan, 2011 yılında  20 yıl sonra Afrika dışından Somali'ye ziyaret gerçekleştiren ilk lider oldu. Ülkedeki kuraklık sırasında da Ankara'nın yardımları artarak devam etti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)