BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomali'de bombalı saldırı! Ölenler arasında Türkler de var----

Somali'de bombalı saldırı! Ölenler arasında Türkler de var

Somali'de bombalı saldırı! Ölenler arasında Türkler de var
28 Aralık 2019 - 12:17 www.finansgundem.com

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı artıyor. 61 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ölenler arasında iki Türk vatandaşının da olduğu belirtildi

Saldırı yerel saatle 08:15'te meydana geldi. Somali'nin başkenti Mogadişu'da gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda ilk belirlemelere göre 7'si öğrenci 61 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Patlamada iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi.

Patlama çevredeki iş yerlerinde ciddi hasara yol açtı. Somalili yetkililer, patlamanın özellikle kalabalık ve işlek saatlerde gerçekleştirildiğini düşündüklerini ifade etti.

 
Son zamanların en ölümcül saldırılarından biri olarak nitelendirilen ve 90'dan fazla yaralının olduğu patlamada ölü sayısının artacağından endişe ediliyor.

Somali Büyükelçiliği iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiğini teyit ettiklerini belirtti.

TÜRKİYE'NİN MOGADİŞU BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Yılmaz, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı saldırıda iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından Somali'deki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş #Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." açıklamasında bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)