BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomali, sağlık kriziyle karşı karşıya kalabilir----

Somali, sağlık kriziyle karşı karşıya kalabilir

Somali, sağlık kriziyle karşı karşıya kalabilir
21 Ekim 2022 - 16:39 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Somali'de kıtlığa karşı bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini, aksi halde ülkenin şimdiye kadar hiç görülmemiş bir sağlık kriziyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin basın toplantısında konuşan DSÖ Somali Temsilcisi Dr. Mamunur Rahman Malik, kuraklık ve COVID-19'un sarsıcı etkilerinin ardından Somali'deki son durumu değerlendirdi.

Dr. Malik, Dünya Gıda Programına (WFP) göre ülkede 8 milyon kişinin yeterli beslenemediğini belirterek, "1,8 milyon çocuk, yani ülkedeki çocuk nüfusunun yarısı şiddetli yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. Acil harekete geçilmezse bu çocukların yarısı hayatını kaybedebilir" dedi.

Ülkedeki her 10 çocuktan birinde kızamık, ishal ve kolera gibi önlenebilir hastalıkların bulunduğunun altını çizen Malik, "Somali'de her 7 çocuktan biri hayat kurtarıcı aşılarını yaptıramadı" diye konuştu.

Malik, DSÖ'nün Somali'de sağlık güvenliğini sağlamak için elinden geleni yaptığını ifade ederek, "Şimdiye kadar ihtiyaç sahibi kişilerin yüzde 45'ine sağlık ekipmanı yardımında bulunduk" ifadesini kullandı.

Kuraklık ve gıda güvensizliği nedeniyle ortaya çıkabilecek kolera gibi salgınları önlemeye çalıştıklarını vurgulayan Rahman Malik, "Kıtlığı önlemek için şimdi hareket etmezsek Somali, şimdiye kadar hiç görülmemiş bir sağlık krizinin eşiğine gelebilir." uyarısı yaptı.

Türkiye'den Somali'ye aşı desteği

 

BM: Somali'de kıtlık kapıda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)