BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomali de İran'la ilişkilerini kesti----

Somali de İran'la ilişkilerini kesti

Somali de İran'la
ilişkilerini kesti
07 Ocak 2016 - 18:20 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan’a destek veren Somali, İran’la diplomatik ilişkilerini kesti. İran diplomatlarına ülkeyi terk etmeleri için 27 saat süre verdi

Somali'nin Suudi Arabistan'a destek amacıyla İran ile diplomatik ilişkilerini kestiği bildirildi.
Somali Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Somali hükümeti, İran'daki büyükelçiliği ve konsolosluğu saldırıya uğrayan Suudi Arabistan'a destek amacıyla İran ile diplomatik ilişkilerini kesmiştir" denildi.
İran'ın, "silahlı milis güçleri eğitip ülkede dini fitne çıkarmakla" suçlandığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın İran'daki diplomatik misyonlarına saldırılması, uluslararası örf ve anlaşmaların açıkça ihlal edilmesidir" ifadeleri kullandıldı.
Açıklamada ayrıca, Somali'de bulunan tüm İranlı diplomatlara ve burada faaliyet gösteren İmam Humeyni Yardım Vakfı çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için 27 saat süre tanındığı belirtildi.

KOMORLAR BİRLİĞİ SIRADA

Öte yandan Komorlar Birliği, İran'daki Suudi Arabistan diplomatik temsilciliklerine yönelik "haksız saldırıları" kınadığı, Tahran büyükelçisini istişare için geri çağırdığı belirtildi. 
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Komorlar Birliği Dışişleri Bakanlığının açıklamasına dayandırdığı haberinde, Moroni yönetiminin, ülkelerdeki diplomasi görevlileri ile temsilcilik merkezlerinin korunması ilkesinin önemine değinerek, ülkesinin Tahran büyükelçisini istişare için geri çağırdığı belirtildi.
Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Riyad yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)