BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoma'da 24 kişi için gözaltı kararı----

Soma'da 24 kişi için gözaltı kararı

Soma'da 24 kişi için gözaltı kararı
18 Mayıs 2014 - 14:03 www.finansgundem.com

Soma’da maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturmada aralarında yöneticilerin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından başlatılan soruşturmada 18 kişi gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde bu sayı 24'e yükseldi. Aralarında şirket yöneticileri ve personelinin bulunduğu 18 kişi taksirle ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor.
 
İlk aşamada gözaltına alınan ve aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 5 kişi ilk aşamada adliyeye sevk edildi. Halen, gözaltı işlemi yapılan bazı kişilerin de emniyette ifadelerinin alındığı belirtildi.
 
Adliye sevk edilenler arasında Soma İşletmeleri Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik olduğu belirtildi. Her iki isim de şirketin düzenlediği basın toplantısında yer almıştı.
 
Polis, savcılığın talimatı ile adliyenin bahçesini güvenlik şeridi ile kapatarak gazetecileri ve vatandaşları bu şeridin dışına çıkardı. Sadece gözaltında bulunan kişilerin avukatları binaya alınıyor.

Öte yandan görgü tanıkları ve madenden kurtulan işçilerin de ifadelerine başvurulacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)