BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSoğuklar AVM'lere yaradı----

Soğuklar AVM'lere yaradı

Soğuklar AVM'lere yaradı
03 Aralık 2014 - 05:12 www.finansgundem.com

Soğuk ve yağışlı havalar alışveriş merkezlerinin cirosunu arttırdı

Kasım ayının yağışlı ve soğuk geçmesi Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) cirosunu arttırdı. Geçtiğimiz haftasonu AVM’lerin ziyaretçi sayısı yüzde 25 artarken, girişlerde uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi.

Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre soğuk havaların etkisiyle AVM’lerin ziyaretçi sayısının arttığını vurgulayan TOBB Türkiye Perakendecilik Meclis Başkanı Mehmet Nane, şu değerlendirmeyi yaptı: “Haftasonu AVM’lerdeki doluluk oranı perakendecilerin yüzünü güldürdü. Özellikle pazar günü birçok AVM’nin girişinde uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi. Bu yıl AVM’ler için çok önemli bir yıl. Eylül ayı beklentilerimizin altında seyretti. Ekim ayı da öyle geçti. Ancak kasım ayı perakendeciler için çok iyi bir dönem oldu. Hava durumunun perakende sektörüne etkisi çok fazla.”

70 MİLYAR TL'Yİ GEÇER

Türkiye’de AVM cirolarının 2014 sonunda 70 milyar TL’yi geçeceğini söyleyen Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü ise şunları söyledi: “Yıl sonunda ziyaretçi sayısı 1.6 milyarı geçti. Sinemalar, eğlence ve yaşam alanları ile spor salonları AVM’leri artık farklı bir noktaya taşımaya başladı. Haftasonu sinemalarda boş yer yoktu. Eğlence merkezlerinde uzun kuyruklar vardı. Soğuk havalar nedeniyle birçok ziyaretçi tüm haftasonunu AVM’lerde geçirdi. Özellikle son 15 gündür AVM’lerdeki mağazaların cirolarının artmaya başladığını belirten Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “Sektördeki haraketlilik kasım ayında zirve yaptı. Perakendeciler yaşanan gelişmelerden çok mutlu. Ciroların arttığı bir döneme girildi. Yılbaşı alışverişinin de bundan sonraki süreçte sektöre katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)