BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSociete Generale dijitale yatırım için 600 şube kapatacak----

Societe Generale dijitale yatırım için 600 şube kapatacak

Societe Generale dijitale yatırım için 600 şube kapatacak
09 Aralık 2020 - 17:49 www.finansgundem.com

Dijital bankacılıktaki gelişmelere kaynak ayırmayı hedefleyen Fransız bankası Societe Generale iki perakende markasını birleştirdi. Banka 2025 yılına kadar maliyet dijitale maliyet aktarmak için 600 şube kapatacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız bankası Societe Generale (SocGen) Fransa’daki iki perakende markasını birleştirerek giderlerini kısmayı ve bu sayede bilgi teknoloji sistemlerine odaklanabilmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda banka, 2025 yılına kadar dört milyondan fazla müşteriye ulaşmayı hedefleyen dijital bankacılık uygulaması Boursorama'ya da yatırım yapacak.

SocGen'in perakende işletmesini Credit du Nord iştiraki ile birleştirme hamlesiyle, 2025 yılına kadar maliyetlerinden 450 milyon euro çekme planı kapsamında 2 bin 100 şubesinin 600'ünü kapatacak.

Computer Weekly’nin haberine göre bankadan paylaşılan belgede, kararın eylül ayında başlayan bir araştırmanın sonuçları sonrasında geldiği belirtildi.

Banka, ikili operasyonun "insan uzmanlığı ve dijital cesaretinin en iyi birleşimini sunacağını" belirtti.

SocGen birleşmeden sonra her iki markayı da tek bir bilgi teknolojileri sisteminde çalıştıracak. Bankadan yapılan açıklamada, "İki sisteme odaklanmak yerine tek bir sisteme ağırlık veren bilgi teknolojileri yatırımları, müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarına yönelik en basit, en verimli ve en hızlı çözümlerden yararlanabilmeleri için daha güçlü dijital yetenekler sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Banka, müşterilere dijital hizmetler yoluyla daha fazla kişiselleştirme sunacağını ve personelin de tavsiyeler oluşturmaya odaklanacağını da açıklamasına ekledi. Açıklamada, “Şube çalışanları önceliklerini müşterilerin yararına odaklanabilecek uzman değerlendirme ve danışmanlık hizmetlerine odaklayabilecek ve böylece günlük bankacılığı giderek dijital, uzak bir faaliyete dönüştürebilecekler” denildi.

SocGen CEO'su Frédéric Oudéa, Kovid-19 salgınının perakende bankacılık sektöründeki değişiklikleri hızlandırdığını söyledi.

Oudéa'ya göre banka, Fransa'nın önde gelen bankalarından biri haline gelmek amacıyla Boursorama dijital banka uygulamasına daha fazla yatırım yapacak.

SocGen’den yapılan açıklamada, dijital bankacılık operasyonunun beş yıl içinde iki milyonluk bir müşteri tabanı inşa ettiğini ve önümüzdeki birkaç yıl içinde müşteri tabanını oluşturma amaçlı yatırımlarını sürdürmeyi amaçladığını belirtildi. Banka, 2025 yılına kadar 4,5 milyondan fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

Bankalar finansal suçlarla mücadelede yapay zeka kullanıyor

 

2030 yılına kadar hiç olmayan 1,8 milyon iş ortaya çıkacak

 

AXA Sigorta mahkemelik oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)