BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoçi sokaklarında 9 santimetre boyunda Amerikan hamam böcekleri----

Soçi sokaklarında 9 santimetre boyunda Amerikan hamam böcekleri

Soçi sokaklarında 9 santimetre boyunda Amerikan hamam böcekleri
31 Temmuz 2019 - 02:17 www.finansgundem.com

Rusya’nın Soçi kentinin sokaklarında uzunlukları 9 santimetreyi bulan kanatlı dev Amerikan hamam böcekleri görüldüğü bildirildi.

Soçi’deki Ulusal Park’ın yetkilileri, söz konusu böceklerin normalde yaşadıkları alanlardan çıkıp sokakta rastlanacak raddede çoğalmasının sebeplerini inceliyor.

Soçi Ulusal Parkı yetkilileri, Soçi sokaklarında dev Amerikan hamam böcekleri görüldüğünü açıkladı.

Bu türdeki hamam böceklerinin boyları, antenleri de hesaba katıldığında dokuz santimetreyi bulabiliyor. 

Söz konusu böceklerin oldukça iyi uçtukları biliniyor. Ayrıca genellikle teraryumlar içerisinde tutulan hamam böcekleri, kertenkele ve yılanlar için yem olarak da kullanılabiliyor.

Rus uzmanlar, "Soçi’nin kimi bölgelerinde görüntülenen dev Amerikan hamam böcekleri söz konusu bölgeye ya yanlışlıkla getirilmiş ya da teraryumlarından buraya uçmuş olabilirler. Ancak her hâlükârda, söz konusu türün Karadeniz kıyılarına yerleşip çoğalma ihtimali olduğu bir gerçek" açıklamasını yaptı.

AMERİKAN HAMAM BÖCEKLERİ, YERLEŞTİKLERİ MEKÂNDAKİ HER TÜR EŞYAYI DA BOZMALARIYLA ÜNLÜ 

Soçi Ulusal Parkı yetkililerinin açıklamalarına göre söz konusu böcekler, taşıyabilecekleri enfeksiyonlar ve neden olabilecekleri alerjik reaksiyonlar nedeniyle oldukça tehlikeli.

Çinlilerin 'gelmiş geçmiş en dirayetli minik canlı' olarak adlandırdığı Amerikan hamam böcekleri, yerleştikleri mekândaki her tür eşyayı da bozmalarıyla biliniyorlar.

KÖKENLERİ, AFRİKA'NIN TROPİK ORMANLARINA DAYANIYOR 

Hamam böceklerinin ilk olarak Afrika kıtasının tropik ormanlarından türediği, ardından da Kuzey Amerika kıtasına yayıldığı biliniyor. Ardından Avrupa kıtasına da yayılan böceklere, günümüzde dünyanın dört bir yanında denk gelinebiliyor.

Soğuk iklimlerde, hamam böcekleri binaların içinde yaşarken, Soçi gibi sıcak iklimlerde, doğal ortamlarda, rutubetli ve nemli raflarda yaşayabiliyorlar. Amerikan hamam böcekleri her tür organik atığı yerken, en çok çürümüş ahşapları kemirmeyi tercih ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)