BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSocGen'den faiz indirimi tahmini----

SocGen'den faiz indirimi tahmini

SocGen'den faiz indirimi tahmini
17 Temmuz 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Aralık ayında tek seferlik bir faiz indirimine gidebileceğini öngördü. Kurum, politik baskılara rağmen süren istikrarlı para politikasının da TL'ye destek verdiğini belirtti

Societe Generale, TCMB'nin Kasım ayında gerilemesi beklenen enflasyonu avantaja çevirerek, küresel finans piyasalarının da elvermesi durumunda Aralık ayında tek seferlik 100 baz puanlık faiz indirimi yapabileceğini öngördü.

Societe Generale analisti Phoenix Kalen tarafından hazırlanan notta, enflasyonda yaşanan düşüşün TCMB'ye Aralık'ta tek seferlik düşüş için teşvik sunabileceği belirtilirken bunun dış faktörlerin o dönemde halen elverişli olup olmayacağına bağlı olduğu da ifade edildi.

Kalen, yabancı ziyaretçi sayısındaki bir miktar toparlanmanın da yaz ayları boyunca Döviz likiditesini artırmaya yardımcı olabileceğini ve liraya koruma sağlayabileceğini söyledi.

Kalen politik baskılara rağmen devam eden istikrarlı para politikasının yatırımcıların TL'ye olan güvenini artırdığını söyledi.

Merkez Bankası'nın faizi değiştirmeme nedenleri

Faiz indirimi yıl sonuna doğru

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)