BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSocar Türkiye'de gözünü şimdi de medyaya dikti!----

Socar Türkiye'de gözünü şimdi de medyaya dikti!

Socar Türkiye'de gözünü şimdi de medyaya dikti!
10 Nisan 2013 - 16:21 www.finansgundem.com

Azeri Enerji şirketi Socar, Türkiye'de enerjiden sonra medya sektörüne de giriyor

Petkim'i de bünyesinde bulunduran Azeri Enerji şirketi Socar, Türkiye'de enerjiden sonra medya sektörüne de giriyor. WSJ Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven Türkiye'de "Socar Turkey Medya" adı altında bir medya şirketi kuran Socar, şirketinin konusunu haber ajans faaliyetleri, medya için haber, resim ve röportaj tedarik eden bir haber ajansı olarak belirtiyor. İş konusunda ise mevcut ya da ilk defa yayımlanacak gazete, mecmua, dergi ve kitap gibi ürünlerin hazırlanması ve basılması var. Socar yetkilileri "Rekabet Kurumu süreci" var diyerek bir açıklama yapmak istemiyor. Ama bu açıklama da aslında grubun Türkiye'de satın alma gerçekleştireceğini ya da bir ortak girişim kuracağını gösteriyor.
Azerbaycan'da ATV adlı kanal aldı
Yeni kurulan medya şirketinin Socar Turkey Medya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev. Şirketin tek sahibi ise Azerbeycan devlerine sahip olan Socar Turkey Enerji. Socar medyada bugün bir atılım yaptı. Grup Azerbaycan'ın devlet kanalı "Azad Azerbaycan"ı satın aldı. Kanalın kısa adı "ATV". Socar, Azerbaycan'daki bu kanalın ismini "CBC" (Caspian Broadcasting Company) olarak değiştirmeyi planlıyor.
Bu arada Socar'ın Türkiye'de geçtiğimiz hafta kurduğu bir şirket daha var. Şirketin ismi Azoil, iş konusu ise mağazalarda benzin, mazot, dizel, biodizel, LPG, CNG perakende ticareti yapmak. Yani aslında akaryakıt istasyonları açmak. Şirket Ocak ayında EPDK'dan aldığı akaryakıt dağıtım lisansının ardından Gürmen Grubu'nun Başkanı Remzi Gür ile akaryakıt dağıtım alanında ortak çalışacağı 3 şirket kurmuştu.
Akaryakıt istasyonları sırada
Türkiye'deki faaliyetlerine 2008 yılı Mayıs ayında başlayan Socar'ın yine Türkiye'de agresif bir büyüme içinde olmak istediği biliniyor. Şirketin hedefleri içinde beş yıl içinde 15 milyar dolar ciro ile Türkiye'nin üç büyük holdinginden biri olmak var. Ayrıca Socar'ın 2023 hedefi ise yılına kadar Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu'nu tamamlayarak Türkiye'nin en büyük üretim gücü haline gelmek var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)