BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSnowden'dan Bitcoin yorumu----

Snowden'dan Bitcoin yorumu

Snowden'dan Bitcoin yorumu
04 Ekim 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Edward Snowden, Bitcoin'in dünya genelinde düzenleyicilerden gelen baskının giderek artmasına rağmen sağlam kalmasını övdü.

Edward Snowden, Bitcoin'in (BTC) dünya genelinde düzenleyicilerden gelen baskının giderek artmasına rağmen sağlam kalmasını övdü.

Eski CIA ajanı, cumartesi paylaştığı gönderisinde Bitcoin'in yasaklar ve kripto karşıtı politikalara rağmen daha da güçlendiğini söyledi.

Snowden’ın gönderisi, hem kripto piyasası hem de borsaların korona virüs kaynaklı panik nedeniyle çöktüğü Kara Perşembe, yani 13 Mart 2020 gününde yapılan açıklamalara atıfta bulunuyordu.

Snowden, o zaman da Bitcoin'in yüzde 50'lik düşüşünden etkilenmediğini, hatta ilk kez BTC satın almak istediğini söylemişti.

Eski ajan, son gönderisinde “Bitcoin, devletlerin kripto paraya olan desteği baltalamak için yürüttüğü küresel ve koordine çabaya rağmen, o zamandan beri 10 kat değer kazandı" diye özetledi.

Bitcoin, Mart 2020'deki Kara Perşembe'de 3.800 dolara kadar gerilemişti. Kripto para, bu yılın nisan ayında ise 64.800 doları gördü.

Çeviri yayın saati itibarıyla 47 bin doların üzerinden işlem gören BTC'nin spot fiyatı, Mart 2020'den beri 10 kattan fazla artış gösterdi.

2021, dünya genelinde devletlerin Bitcoin ve diğer kripto paraları baskılamak için yoğun çaba gösterdiği bir yıl oldu. Özellikle de Çin, kripto para karşıtı politikalarını daha da sıkılaştırdı.

Bunun sonucunda birçok Çinli madenci, ülkesini terk ederek faaliyetlerini diğer bölgelere taşıdı. Madencilerin kitlesel göçü, Bitcoin hash oranında geçici, fakat oldukça yüksek bir düşüşe yol açtı.

Bitcoin karşıtı sesler Washington'da da duyuldu. ABD Meclisi'nin bazı üyeleri, kripto paralar için daha sıkı yasalar oluşturulması gerektiğini söyledi. Eleştirmenler ise sıkı yasaların ABD'de dijital inovasyonu engelleyebileceğinden endişe ediyor.

Bitcoin ile ödeme yapanlara yakıtta indirim!

Coinbase'e ikinci şok! 6 bin hesaptan kripto para çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)