BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSnowden var diye uçağını indirdiler----

Snowden var diye uçağını indirdiler

Snowden var diye uçağını indirdiler
03 Temmuz 2013 - 11:07 www.finansgundem.com

ABD'nin casuslukla suçladığı Edward Snowden'in içinde olduğu iddiasıyla Bolivya Cumhurbaşkanı'nın uçağına zorunlu iniş yaptırıldı

ABD'nin casuslukla suçladığı Edward Snowden'in içinde olduğu iddiasıyla Bolivya Cumhurbaşkanı Eva Morales' in uçağı, Avusturya'nın başkenti Viyana'ya zorunlu iniş yaptı. Moskova'da katıldığı bir konferanstan dönen Morales' in uçağı Fransa ve Portekiz'in hava sahalarında uçuş izni vermemesi üzerine Viyana Schwechat Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.
Morales bir haftadan fazladır Moskova'daki Şeremetyova Havalimanı transit bölgedeki kapsül otelde kalıyor. Snowden'ın uçağın içinde olduğu iddiası Avusturya Devlet Televizyonu tarafından dile getirilirken, ilerleyen saatlerde dünyanın gündemini değiştiren eski CIA çalışanının uçakta olmadığı anlaşıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Snowden'ın Viyana'da olmadığı bilgisini doğruladı.
Bolivya Savunma Bakanı Ruben Saavedra, Venezuella basınına Fransa, Portekiz, İtalya ve İspanya'nın kendilerine hava sahasını kullandırmadığını açıkladı. Saavedra, uçağın Fransa hava sahası üzerinden uçup Lizbon'a iniş planladığını, ancak uçuş sırasında kendilerine uçuş hakkı verilmeyeceğinin bildirildiği için Viyana'ya zorunlu indiklerini bildirdi. Bolivya Dışişleri Bakanı Elias Jaua, yaşanan olay ile cumhurbaşkanlarının dokunulmazlığı ilkesinin yaralandığını açıklayarak yaşananları kınadıklarını açıkladı.
Gelişmeler üzerine Güney Amerika Uluslar Topluluğu, Cumhurbaşkanı Morales' e yapılan bu uygulama üzerine birçok Avrupa ülkesini protesto etti.
2010 yılında AB'nin diplomatik yazışmalarını yayımlayarak benzer bir şekilde Washington'ı zora sokan Wikileaks internet sitesine göre Snowden, Brezilya, Bolivya, Çin, Küba, Ekvador, Fransa, İzlanda, Hindistan, İtalya, İrlanda, Hollanda, Nikaragua ve Venezuela'nın da aralarında bulunduğu 21 ülkeye sığınma talebinde bulundu. Hindistan, Polonya ve Finlandiya olumsuz cevap verdi. Almanya, Norveç, Avusturya, Polonya, Finlandiya, İsviçre ve İspanya da sadece kendi topraklarında yapılan siyasi sığınma taleplerine olumlu cevap verebileceklerini açıkladı. Snowden'la Moskova'da temasa geçen Ekvador, siyasi sığınma konusunda karışık sinyaller verirken, Çin Dışişleri Bakanlığı ise Snowden'ın başvurusu ile ilgili bilgileri olmadığını açıkladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)