BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSlovenya ve Macaristan'dan doğalgaz hamlesi----

Slovenya ve Macaristan'dan doğalgaz hamlesi

Slovenya ve Macaristan'dan doğalgaz hamlesi
06 Aralık 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Slovenya ve Macaristan doğalgazda Rusya'ya olan bağımlılığı azaltmak için yeni bir ortaklık düşünüyor.

Slovenya ve Macaristan, Macaristan'ın Rusya'dan gelen doğalgaza olan bağımlılığını azaltmanın bir yolu olarak iki ülkeyi birbirine bağlayan bir doğalgaz boru hattı inşa etmeyi değerlendiriyor.

Duyuru, Slovenya Başbakanı Robert Golob ve Macar mevkidaşı Viktor Orban'ın 2 Aralık'ta her iki ülkenin elektrik şebekeleri arasındaki ilk bağlantıyı belirleyen yeni bir yüksek voltajlı elektrik hattını hizmete sokmasıyla geldi.

Golob, "Böyle bir bağlantı, Macaristan'ın orta vadede kendisini Rus gazına olan bağımlılığından kurtarmasına ve İtalya'yı kat edecek bağımsız bir kaynak bulmasına izin verecektir. Eğer bu yoldan gidersek, bunu iki ülke arasındaki dayanışmanın bir ifadesi olarak görüyorum” dedi.

Orban, Macaristan'ın Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak ve gazını Romanya, Hırvatistan veya Slovenya üzerinden almak için üç seçeneği değerlendirdiğini bildirdi.

Orban, "Projelerden birini tamamlamamız, diğer seçeneklerle ilgilenmediğimiz anlamına gelmez” dedi.

Slovenya'nın doğalgaz boru hatları ağı şu anda Macaristan sınırında bulunan doğudaki Pince köyünün yakınında sona eriyor.

Golob, bağlantının tamamlanmaya çok yakın olabileceğinden ve hatta üç buçuk yıl sonra görev süresinin bitiminden önce tamamlanabileceğinden emin.

Hala Rus gazına güçlü bir şekilde bağımlı olmakla birlikte, Slovenya kısa süre önce Cezayir'in devlete ait enerji şirketi Sonatrach ile üç yıllık bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre Slovenya, 1 Ocak 2023'ten itibaren Tunus ve İtalya'daki boru hatlarıyla taşınacak olan yılda 300 milyon metreküp doğalgaz alacak ve bu, ülkenin toplam ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşılayacak.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükseldi

 

AB’de ‘doğalgaz tavan fiyatı’ isyanı

 

Avrupalı tüccarlar,doğalgaz depolarını doldurmaya çalışıyor

 

Uluslararası Enerji Ajansı'ndan Avrupa'ya acil doğalgaz çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)