BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSky News’i sarsan istifa----

Sky News’i sarsan istifa

Sky News’i sarsan istifa
05 Aralık 2022 - 13:01 www.finansgundem.com

İngiliz haber kanalı Sky News’in 17 yıldır başkanlığını yapan John Ryley 2023 yılında kanaldan ayrılacağını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sky News’in Başkanı John Ryley, İngiltere merkezli haber kanalını 17 yıl yönettikten sonra istifa etti. Ryley’in istifası geleneksel televizyonun düşüşüne ve yeni bir dönemin başlamakta olduğuna işaret ediyor.

Financial Times’ın haberine göre, Ryley pazar günü yaptığı açıklamada 2023 itibariyle Sky News’ten ayrılacağını açıkladı. Söz konusu gelişme Comcast'in 2018'de Rupert Murdoch destekli Sky grubunu satın almasından bu yana kanaldaki ilk büyük editoryal değişimi belirtiyor.

Ryley çalışanlara gönderdiği mesajda, “Bu işi bu kadar uzun süredir yapmış olmak benim için büyük bir şanstı. Ama zor günler geçirmemiş gibi davranamam. Kesintisiz yayın yapan bir haber kuruluşunun liderliği hem eğlenceli hem de zaman zaman kıskanılamayacak derecede acımasızdır” ifadelerine yer verdi.

Tecrübeli gazetecinin yerine kimin geçeceği ise gelecek haftalarda açıklanacak. Haber kaynakları Comcast’teki olası adayların Sky News’in Haber Toplama Direktörü Jonathan Levy, kanalın Haber Editörü Chris Howard ve 2011 ila 2019 arası CBS’in de başkanlığını yürüten Sky Grup Direktörü David Rhodes olabileceğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ücretsiz yayın yapan İngiltere merkezli yayın kuruluşu Sky News gelirlerinin büyük çoğunluğunu reklamlardan elde ediyor. Ancak kaynaklara göre Sky News son dönemde neredeyse her yıl on milyarlarca sterlinlik zarara uğradı.

Ancak 2018'de Comcast tarafından devralınmadan önce konulan ve haber kanalının finansmanını 2028'e kadar koruyan taahhütlere uyuluyor. Comcast ayrıca, Sky News Başkanı olarak Ryley'e tüm haber çıktıları üzerinde "tam editoryal kontrol" sağlama sözü vermişti.

Televizyon izleyicisinin azalması, GB News gibi rakip kanalların ortaya çıkması ve finansman garantisinin sona ermesinin çok büyük önem taşıması gibi sebeplerden dolayı Sky News'in geleceği hakkındaki spekülasyonlar oldukça büyüdü.

Ryley, personele gönderdiği notta, iki yıl önce Sky'a 2023 baharına kadar ayrılmak istediğini bildirdiğini söyledi. Ryley "Umarım halefim şahitliğe dayalı gazeteciliğinin değerine inanır ve Sky News'in en iyi günlerinde meydan okuyan bir marka değeri olduğunu hatırlar" ifadelerine yer verdi.

Sky, TikTok gibi sosyal medya platformlarında dijital bir kimlik oluşturdu. Ancak yine de geleneksel televizyon azaldıkça kanalın hem iş modelinin hem de etki alanının sürdürülebilir olup olmadığı konusunda bir soru işaretleri bulunuyor.

Sky Grup CEO'su Dana Strong, personele verdiği notta, Ryley'i Sky News'i "fantastik bir konumda" bıraktığını söyledi. Strong kanalın modern İngiltere'de teknolojiye ve değişime ayak uydurması gerektiğini ve inovasyonun organizasyon için ölüm kalım anlamı taşıdığını sözlerine ekledi.

Ekim ayında Comcast, Sky'ın 8,6 milyar dolarlık zararını ödedi. Medya şirketi yatırımının değerinin ekonomik yavaşlamadan ve TV kanallarının karşılaştığı uzun vadeli zorluklardan etkilendiğini kabul etti. Comcast, 2018'de Sky’ı yaklaşık 40 milyar dolara satın almıştı.

BBC, 382 iş kolunu kapatıyor

 

Trump'tan CNN'e tazminat davası

 

CNN'de, yasak aşk ikinci istifayı getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)