BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSky News Arabia: Türk İHA'sı vuruldu----

Sky News Arabia: Türk İHA'sı vuruldu

Sky News Arabia: Türk İHA'sı vuruldu
14 Aralık 2019 - 12:31 www.finansgundem.com

Sky News Arabia televizyonunun iddiasına göre, Hafter güçleri bir Türk İHA'sını düşürdü

Sky News Arabia televizyonu, General Halife Hafter'e bağlı güçlerin Libya'nın Ayn Zara kentinde uçuşa yasak bölgeye girdiği öne sürülen Türkiye yapımı bir insansız hava aracını (İHA) vurduğunu iddia etti.

General Halife Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) devirmek üzere başkent Trablus’a saldırıyor.

Rusya ve Fransa’nın desteğini alan Hafter’in ordusu, UMH’ye bağlı silahlı milislere saldırılar düzenliyor.

Türkiye ise uluslararası toplumun kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek verirken, Trablus’a askeri destek sağlıyor.

DENİZ SINIRLARI ÇİZİLİNCE...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 21 Haziran'da yaptığı bir açıklamada, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne askeri işbirliği anlaşması çerçevesinde silah ve askeri ekipman gönderdiğini duyurmuştu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, 27 Kasım’da “deniz yetki alanlarının sınırlandırılması” yolunda bir mutabakat imzalamıştı.

Ankara bu mutabakatla Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’den çıkarılacak doğal gazı Türkiye’yi baypas ederek Avrupa’ya ulaştırma planını sekteye uğratmayı hedefliyor.

Zira bu anlaşmayla Türkiye'den Marmaris-Kaş arasındaki bölge ile Libya'dan Derne-Tobruk arasındaki hatta karşılıklı olarak deniz sınırları çizildi. (Sözcü)

Hafter: Trablus'a yeni bir saldırı başlattık

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yüksel 15 Aralık 2019 17:03

    Kaddafiye sahip çıkmadınız şimdi amerika avrupa birliğine hizmet ediyorsunuz

  • serdar14 Aralık 2019 18:32

    bizde iha da bitmez siha yiğitde bitmez !! Libya trablsugarp dır uc sınırımızdır gönül coğrafyamızdır güvenli ülke olacak halkı huzurla geri dönecek güvenle yaşayacak inş !!