BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSKD'den sürdürülebilir gelecek için 3 çözüm önerisi----

SKD'den sürdürülebilir gelecek için 3 çözüm önerisi

SKD'den sürdürülebilir gelecek için 3 çözüm önerisi
04 Haziran 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

SKD Türkiye Başkanı Edin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, daha sürdürülebilir bir gelecek için 3 çözüm önerisi sundu: Yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve büyük şirketlerin büyük taahhütler altına girme gerekliliği.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Çevre konusunun sadece bir gün duyarlı olmakla yetinilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Ebru Dildar Edin, “Korona virüs aslında tüm dünyaya çevre konusunun sadece karbon emisyonlarından ibaret olmadığının, insanlığın çevreye olan müdahalesinin boyutlarının ne denli ciddi olabileceğinin iyi bir göstergesi oldu. Özellikle de iş dünyasının devamlılığını sağlayan finans sektöründe, bankalar ve yatırımcıların çevresel faktörleri değerlendirirken, emisyon değerlerinden çok daha fazla kriteri göz önüne almaları gerektiğini gözler önüne serdi” değerlendirmesinde bulundu.

“Pandemi sonrasında, ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda dayanıklı bir sistemin kurulması bizlere bağlı” diyen Ebru Dildar Edin, daha sürdürülebilir bir gelecek için 3 çözüm önerisini şöyle sıraladı: “Yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve büyük şirketlerin büyük taahhütler altına girme gerekliliği.”

Normalleşme döneminde döngüsel ekonominin büyük fırsatlar sunduğunu belirten Ebru Dildar Edin, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:

- Bizim de nasıl normalleşeceğimizi şimdiden planlamamız gerek. Normalleşme döneminde kaynaklar çok daha niş, çevre dostu ve dijital alanlara kaymaya başlayacak.

- Uzun zamandır savunucusu olduğumuz ve bu dönemde büyük bir kararlılıkla pandemiye rağmen gerekli çalışmaları tamamlayarak bir platform haline getirdiğimiz döngüsel ekonomi, bu anlamda büyük fırsatlar sunuyor.

- Hammadde ve enerji başta olmak üzere dışa bağımlı bir endüstrimiz olduğu göz önüne alınınca, başka bir endüstrinin atıklarını girdi olarak kullanmak hem ham madde maliyetinden hem de enerji maliyetlerinden tasarruf etmemizi sağlıyor.

- Kovid-19 pandemisinin kolektif deneyimi altında, yeni dünya düzeni oluşurken döngüsel ekonominin ne denli önemli olduğunu hep birlikte deneyimliyoruz.

- Kovid-19 sonrasında, ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda dayanıklı bir sistemin kurulması bizlere bağlı. Bu konuda ileri görüşlü kurumlar büyük bir role sahip olacak. Büyük şirketlerin büyük taahhütlerin altına girme gerekliliği daha da ortaya çıkacak.

- Kurulacak yeni düzende son 50 yılın trendini değil de sürdürülebilirliği odağına alan dünyayla dost bir düzeni benimsersek belki de bu krizden çok büyük kazanımlarla çıktığımızı söylemek mümkün olacak.

- SKD Türkiye olarak üstümüze düşeni yapmaya ve şimdiye kadar olduğu gibi, bu konuda tüm kaynaklarımızı sunarak liderlik etmeye hazırız.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)