BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Komedi'Sizi ve paranızı bulacağız'----

'Sizi ve paranızı bulacağız'

'Sizi ve paranızı bulacağız'
28 Ağustos 2011 - 19:07 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiliz vatandaşı vergi kaçakçıları üzerinde uluslararası baskıyı artıracaklarını bildirdi.

LONDRA (A.A) - Osborne, The Observer gazetesinde yazdığı makalede, İngiltere'nin, İngiliz vatandaşlarının İsviçre bankalarındaki gizli hesaplarında tuttuğu paraların vergilendirilmesi için İsviçre hükümetiyle bu hafta yaptığı anlaşmayı ''sadece başlangıç'' olarak değerlendirdi.
İngiltere Maliye Bakanı Osborne, makalede, ''İşbirliği yapmayı reddedenlere uluslararası baskıyı artırmaya ve daha fazlasını yapmaya bakıyoruz. Vergi memurlarından paralarını gizledikleri yerlerin sayısı giderek azalacak'' ifadesini kullandı.
Vergi kaçakçıları için ''toplumdaki asalaklar'' diyen Osborne, ''Gelirlerini offshore banka hesaplarında tutarak ve sahte belgelerle İngiliz vergi idaresinden vergi kaçırmaya çalışanlara mesajım basit: Sizi ve paranızı bulacağız'' dedi.
Vergi kaçakçılarının son 10 yılda vergi yasasındaki boşluklardan yararlandığını da belirten Osborne, vergi yasasındaki boşlukları gidereceklerini ve bunu yapmanın en iyi yolunun vergi hukukunu basitleştirmek olduğunu, son iki bütçe yasasında bunu yaptıklarını kaydetti.
Vergiden kaçınmaya karşı atılan adımlarla bu yıl bütçede 1 milyar sterlin gelir elde edileceğini belirten Osborne, önceki İşçi Partisi hükümetini ''vergi kaçakçılığı ve vergiden kaçınma bolluğuna'' başkanlık etmekle suçladı.
İngiltere ve İsviçre hükümeti arasında bu hafta yapılan anlaşmaya göre, İsviçre bankaları İngiltere'ye 630 milyon dolar ödeyecek. Geriye yönelik uygulanacak vergilendirmeyle de İngiltere 8,2 milyar dolar kadar gelir elde edebilecek.
İsviçre Almanya ile de iki hafta önce benzer bir anlaşmaya varmış, İsviçre paralarını ülkesindeki bankalara yatırarak vergi kaçakçılığı yapan Alman vatandaşları nedeniyle Almanya'ya 2,7 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini açıklamıştı.
Bu parayı İsviçre hükümetinin değil Alman vatandaşlarının hesaplarının bulunduğu İsviçre bankalarının vermesine karar verilmişti.
(REU-SEL-ABK)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)