BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyasi partilerde liste telaşı başladı----

Siyasi partilerde liste telaşı başladı

Siyasi partilerde liste telaşı başladı
06 Kasım 2022 - 09:48 www.finansgundem.com

Seçimlere bir yıldan az bir süre kala siyasi partilerde milletvekilli adaylık listesi maratonu başladı. Siyasette aktif rol almak isteyen yeni isimler şimdiden ellerinde hediyelerle genel merkezlerin yolunu tutmaya başladı

Seçimlere aylar kala siyasi partilerde milletvekilli adaylık listesi telaşı başladı. Milletvekili olmak isteyen yeni isimler de ellerinde zeytinyağı, mandalina, cezerye gibi yöresel hediyeleri ile genel merkezlerin kapısını çalıyor. Parti genel merkezlerinin uzunca bir süre daha hediye yağmuruna tutulması beklenirken Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Haziran ayında yapılması planlanan seçimler erkene alınmaz ise Cumhurbaşkanı adaylarının yanı sıra milletvekili ve aday adaylarının da yarışına sahne olacak.

2 BİN YENİ BÜROKRAT ADAYI

Bürokrasiden, belediye başkanlarından, il ve ilçe teşkilatlarından milletvekili olmak için gelen yoğun talep de mevcut vekilleri de endişelendiriyor.

Önümüzdeki seçimlerde ilk kez milletvekili olmak isteyen aday adayları şimdiden parti genel merkezlerine Anadolu'dan getirdikleri yöresel ürünlerle parti yöneticilerini ziyaret ediyor. Beraberlerinde hediye olarak zeytinyağından mandalinaya, incir, kayısı, cezeryeden limona bir çok yöresel ürün getirerek dağıtıyorlar. Öte yandan hem iktidar hem de muhalefette, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağladığı bürokrasi avantajından yararlanmak isteyenler var. Anayasa gereği Cumhurbaşkanı ile birlikte yaklaşık 2 bin üst düzey bürokratın görev süresinin dolacak olması, birçok ismin gözünü bürokrasiye dikmesine yol açtı.

16 maddede AK Parti vizyon belgesi

AK Parti 'Anayasa' turuna çıkacak

AKP'den muhalefete anayasa değişikliği teklifi ziyareti

Muhalefetin 'sınavlar incelensin' teklifi 16 kez reddedildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen06 Kasım 2022 15:50

    İşte bu yukarda izah edilen yapıya son verilmez ise yani liyakat yerine yalakalık, şakşakçılık  ile seçilmek . Bu ülkede hiç bir şey değişmez sadece parti isimleri değişir. BUna son verecek onurlu ve gerçekten vatansever bir parti arıyor halk uzun zamandır.