BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyasi partiler yeni yasama yılına hazırlanıyor----

Siyasi partiler yeni yasama yılına hazırlanıyor

Siyasi partiler yeni yasama yılına hazırlanıyor
01 Eylül 2021 - 17:27 www.finansgundem.com

Siyasi partilerde Meclis'teki yeni dönem öncesinde yoğun bir trafik olacak. Yeni yasal düzenlemeler için çalışmalar eylülde tamamlanacak. Seçim kanununda yapılacak değişiklik için AK Parti ve MHP kurmayları önümüzdeki günlerde bir araya gelecek

Siyasi parti partilerin kurmayları yaz dönemini tamamen sahada geçirerek sorunları ve halkın beklentilerini raporlaştırdı. Milletvekillerinin genel merkezlere sunduğu raporlar Meclis açılmadan genel başkanlar tarafından değerlendirilecek.

Özellikle yangın ve sel bölgelerinden gelen raporlara ayrı mesai harcanacak. Oradaki vatandaşların beklentileri hem iktidar hem muhalefet tarafından değerlendirilecek.

Sahada çalışmalar eylülde de sürecek

Siyasi partiler eylül ayı boyunca da gezilere hız kesmeden devam edecek. Hem genel başkanlar hem milletvekilleri düzeyinde çalışmalar sahada sürecek.

Meclis gündeminde önemli konular var

Genel merkezlerde bir yandan da yeni yasama yılı hazırlıkları başlayacak.

Gündemde seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini öngörülen seçim kanunu ve sosyal medya düzenlemesi gibi önemli konular var.  Genel merkezlerde bunun için gruplar halinde çalışmalar başladı.

Meclis grup yönetimleri de toplantılarda hazır bulunacak.

AK Parti ve MHP kurmayları bir araya gelecek

Seçim kanununda yapılacak değişiklik konusunda Cumhur İttifakı anlaşma sağladı. Baraj için öngörülen yüzde 7'lik düzenleme de teklifin içinde olacak. AK Parti ve MHP kurmaylarının önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Teklif yeni yasama yılında Meclis'e sunulacak.

Cumhur İttifakı kararı: Baraj yüzde 7

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'yü Balkanlar'dan söküp atacağız