BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSiyaset netleşti, inşaat tam gaz----

Siyaset netleşti, inşaat tam gaz

Siyaset netleşti, inşaat tam gaz
04 Kasım 2015 - 05:46 www.finansgundem.com

5 ay arayla gerçekleştirilen 2 genel seçim nedeniyle ertelenen proje tanıtımları başladı

DAP Yapı İstanbul Dragos’ta inşa ettiği ve mimari formunu insandan alan ‘Adam Kule’ projesini satışa sundu.

Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre yıl içinde 3 kere tanıtımı ertelenen proje için dün gerçekleşen toplantıda konuşan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “2015 yılında hiç lansman yapamadık. Ülke gündemi, üst üste gelen seçimler nedeniyle ertelemeler oldu. Ama 1 Kasım seçimleri sonrası belirsizlik bitti. Biz zaten katıldığımız ihaleler ve arsa alımlarımızla yatırımlara devam edip hiç frene basmamıştık. Şimdi tam gaz yola devam edeceğiz” dedi. 

Adam Kule projesi için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını söyleyen Ziya Yılmaz, projede 254 rezidans daire ve 88 home-ofis yer alacağını dile getirdi. Tanıtım öncesi 342 birimin yüzde 47’sini sattıklarını ifade eden Ziya Yılmaz, metrekare satış fiyatlarının 5 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değiştiğini dile getirdi.

PENDİK’E 3 BİN KONUT

Dap Yapı İstanbul Pendik’te Polisan Holding’e ait 175 bin metrekare arsa için şirket ile kat karşılığı anlaşma yapmıştı. Bu alanda 3 bin konutluk bir proje planladıklarını söyleyen Yılmaz, “ Eylül ayında Emlak Konut GYO’nun Acıbadem’deki Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesini kazandık. 17 dönüm arazi için 810 milyon liralık toplam satış geliri teklif ettik. Bu projenin dışında 2 tane kentsel dönüşüm projesi ile Kartal’da 2 tane kule projesi planlıyoruz” diye konuştu.

İnşaatı bilen bakan istiyoruz

Seçimlerin sona ermesi ile ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Yeni hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı, inşaatın içinden gelen, sektörün dinamiklerini anlayan biri olmalı. En büyük sorunumuz sınırlı arsa arzı. Biz tüm sorunlarımızı bilen, sektörü tanıyan bir bakan istiyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)