BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSiyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu ----

Siyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu

Siyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu
15 Kasım 2019 - 13:44 www.finansgundem.com

Araştırmanın sonuçları kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşılacak.

Geçen haftalarda Fatih'te dört kardeşin, Antalya'da da ikisi çocuk dört kişilik bir ailenin siyanürle ölümünün ardından bugün de benzer bir haber İstanbul Bakırköy'den geldi. Biri çocuk üç kişilik bir aile evinde ölü bulunurken AFAD ekipleri siyanür bulgusuna rastladıklarını açıkladı. Son zamanlarda yaşanan intihar olayları ülke gündemini meşgul ederken, olaylarda intiharın siyanürle gerçekleştirilmesi ise ayrı bir tartışma yarattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada siyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.
 
Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu.
 
Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.
 
Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.
 
Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.

Bakırköy'de bir evde 1'i çocuk 3 kişi ölü bulundu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UYARI15 Kasım 2019 15:11

    Ey AKP sizin ekonomik göstergeleriniz ve şaşalı yaşamınızın halkta karşılığı yok. İnsanlar artık geçinemiyorlar. Sizin kimi kandırmaya çalıştığınızın da artık önemi yok bıçak kemiğe dayandı sonrası çok kötü hala farkında değilsiniz.