BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSivas'ta baraj kuruma noktasına geldi! Üç aylık içme suyu kaldı----

Sivas'ta baraj kuruma noktasına geldi! Üç aylık içme suyu kaldı

Sivas'ta baraj kuruma noktasına geldi! Üç aylık içme suyu kaldı
28 Temmuz 2022 - 14:28 www.finansgundem.com

Sivas’ın üç aylık suyunun kaldığı belirtildi. Sivas’ta şehir merkezinde içme suyunun sağlandığı 4 Eylül barajında su seviyesi yüzde 6’ya kadar geriledi.

Sivas’ta içme suyunun büyük oranda sağlandığı 4 Eylül Barajı’nda su seviyesi yüzde 6’ya düştü. Kuruma noktasına gelen barajda geçen yıl bu aylarda su seviyesi yüzde 11.15 olarak ölçülmüştü.

Kuruma noktasına gelen barajda geçtiğimiz yıl bu aylarda su seviyesi yüzde 11.15 olarak ölçülmüştü. Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı; İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada karşı karşıya gelinen durumu gözler önüne serdi.

"İlk defa bu seviyede görüyorum"

Baraj yakınında bulunan Kolluca köyü sakinlerinden Sedat Kumru, “Bu barajın bu kadar çekildiği hiç görmedim. İlk defa bu seviyede görüyorum. Bu baraj Sivas’ın içme su kaynağı. Şuan ciddi bir kuraklık var. Vatandaşlar suyu mümkün olduğu kadarıyla az kullansın. Bir damla su bile etkiliyor. Gelecek yıllarda su çok önem kazanacak” dedi.

"Su az kullanılsın"

Kumru, vatandaşların suyu mümkün olduğunca az kullanmaları gerektiğini belirterek, “Bu baraj Sivas Merkezin içme su kaynağı. Şuan ciddi bir kuraklık var. Vatandaşlar suyu mümkün olduğu kadarıyla az kullansınlar. Bir damla su bile etkiliyor. Metre değil kilometre çekildi” diye konuştu.

Kolluca köyü sakinlerinden Mehmet Elmas da “Burası Sivas’a yetmez” ifadesini kullandı.

Çiftçilere 3 bin 800 adet içme suyu teknesi desteği

 

Deniz suyunu anında içme suyuna dönüştüren cihaz

 

İçme suyu barajlarında doluluk oranı yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)