BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSivas'ta av tüfeğiyle katliam: 5 ölü----

Sivas'ta av tüfeğiyle katliam: 5 ölü

Sivas'ta av tüfeğiyle katliam: 5 ölü
22 Mart 2018 - 03:00 www.finansgundem.com

F.Y. isimli şahıs, aralarında husumet bulunan Esen ailesinin evini av tüfeğiyle basarak 3 kişiyi öldürdü. Ardından köy bakkalına giden ve buradaki 2 kişiyi de öldüren F.Y. kaçtığı Kahramanmaraş'ta yakalandı

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de dün akşam saatlerinde büyük dehşet yaşandı. Bir eve ve bir bakkal dükkanına av tüfeğiyle düzenlenen saldırı sonucunda 5 kişi yaşamını yitirdi. Olaydan sonra öldürdüğü bakkalın otomobiliyle kaçan zanlı Kahramanmaraş'ta yakalandı. 

Olay saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Köyde yaşayan F.Y., önce aralarında husumet bulunan Esen ailesinin yaşadığı evi av tüfeği ile bastı. Saldırgan evde bulunan İbrahim Esen ile eşi Cennet ve oğlu Tarık Esen'e (50) ateş açarak öldürdü. Olay yerinden uzaklaşan saldırgan F.Y. daha sonra köydeki bakkal dükkanına yöneldi. F.Y., burada dükkan sahibi Celal Koray ile oğlu Taylan Koray'a da av tüfeği ile ateş açtı. Baba-oğul olay yerinde yaşamını yitirirken zanlı bakkal sahibi Celal Koray'ın otomobiliyle kaçtı.

Silah seslerini duyanların haber vermesiyle olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede evde bulunan 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Evlerinde saldırıya uğrayan İbrahim Esen, eşi Cennet ve oğulları Tarık Esen'in cesetleri ilk inceleme sonrası Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bakkal dükkanında öldürülen Celal Koray ve oğlu Taylan Koray'ın cesetleri de olay yeri incelemesinin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

MUHTAR KONUŞTU: KIZINI İSTEYİNCE BUNLAR 'OLMAZ' DEMİŞ

Ortaköy Muhtarı Nazım Sayılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananları vahşet olarak nitelendirdi. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tarık Esen'in iki gün önce kendisini telefonla aradığını aktaran Sayılgan, "Fırat Yurdakul ile arasında bir husumet olduğunu, büyük olaylar çıkacağını söylemişti bana. Zannedersem Fırat Yurdakul, Tarık Esen'in kızını istemiş. Kızını isteyince de bunlar 'olmaz' demiş." ifadelerini kullandı.

Sayılgan, Tarık Esen'in savcılığa şikayette bulunacağını ve dilekçe vereceğini kendisine anlattığını dile getirdi. Bu konuda onun isteği üzerine Esen'e yardımcı olduğunu belirten Sayılgan, şöyle konuştu:

"Tarık Esen, 'Muhtarım yardımcı olur musun?' dedi, ben de yardımcı oldum. Şarkışla'ya gittik, avukatla görüştük. Savcılığa uğradı, dilekçesini verdi. Karakola uğrayıp şikayetini bildirmiş. Köye geldikten sonra elim olay ortaya çıkıyor. Fırat Yurdakul köyde yaşamıyordu, bu sene geldi. Ölen marketçinin oğluyla da arkadaştı."

 


KAHRAMANMARAŞ'TA YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma öldürdüğü bakkal dükkanı sahibi Celal Koray'ın otomobilini gasp eden F.Y'nin Kahramanmaraş istikametine gittiğini belirledi. 

F.Y., Kahramanmaraş'ta polis tarafından düzenlenen yakalandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)