BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSivas iş dünyası Başbakan'dan ne istedi? ----

Sivas iş dünyası Başbakan'dan ne istedi?

Sivas iş dünyası Başbakan'dan ne istedi?
09 Haziran 2014 - 16:40 www.finansgundem.com

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la TOBB Genel Kurulu'nda görüştü

Türkiye’de son 10 yılda özel ve devlet üniversitelerinin sayısı hızla arttı. Halen 179  üniversitemiz var. 2003 yılında üniversite sayımız 70 idi. Anadolu’da birçok şehrin ekonomik  kalkınmasının önemli araçlarından biri olarak üniversiteler görülüyor.
Sivas da üniversite bereketinden yararlanmak isteyen iller arasında. Sivas’ta halen 1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitesi faaliyetini  sürdürüyor. Öğrendiğimize göre Sivaslı iş adamları ikinci üniversitenin kuruluşu için uzun zamandır girişimlerini sürdürüyor. Bu işin bizzat öncülüğünü de Sivas Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Osman Yıldırım yapıyor.
Üç hafta önce Osman Yıldırım ‘ı TOBB’un Genel Kurulu’nda gördük. Genel kurulda divan üyeliği yapan Yıldırım’ın toplantı başlamadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gelip elini sıktıktan sonra heyecanlı bir şekilde bir şeyler anlattığını gördük. Bu konuşmanın içeriğini merak ettik.
Öğrendiğimize göre  konuşma Sivas’a kurulacak ikinci üniversiteyle ilgiliymiş. Sivas’ın ekonomik imkanları yetersiz olduğu için kurulacak ikinci üniversitenin temeli TOBB’un desteğiyle atılacakmış. Bulunan formül ise  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Sivas’ta ‘Teknoloji’ ile ‘İktisadi ve İdari Bilimler’ olarak iki fakülte açması, ikinci üniversite kurulduktan sonra bunların devredilmesi şeklindeymiş. Zaten TOBB ETÜ’ye  Sivas’ta   yerel yönetimlerin de desteğiyle 50 dönümlük bir alan tahsis edilmiş. Ancak YÖK’ten izin bir türlü çıkmamış. Osman Yıldırım da tam bu noktada Başbakan Erdoğan’dan ilgisini ve desteğini rica etmiş. Sivas’ta TOBB ETÜ’nün kuracağı iki fakültenin 30 milyon TL’ye mal olacağını  belirtiyor.  (Para Dergisi)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birinci10 Haziran 2014 00:29

    sivastaki ilk üniversiteyi çok başarılı yaptık, çıtayı yükselttik de sıra ikinciye geldi. Allah akıl fikir versin inşallah. üniversite hocalarımız lise öğretmeni ayarında, bir çok üniversite öğrencimizin de ankarada istanbuldaki enfazşa iyi bir LİSE mezunu kadar mücehhez olduğu gerçeğine bakarsak öncelikle ikinci ünversite açmak yerine birincinin kalitesini artırmamız lazım. ben şahsen sivastaki üniversiteye okumaya gitmem, gitmedim. ileride oğlumun kızımın da gitmesini istemem. ama ileride okulun kalitesi artırılırsa neden olmasın.