BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞişli'deki banka soygunun detayları----

Şişli'deki banka soygunun detayları

Şişli'deki banka soygunun detayları
28 Ekim 2022 - 08:46 www.finansgundem.com

Dün İstanbul Şişli’de bir bankadan herkesin gözü önünde 2.5 milyon lira çalmış ve hırsızlık yaklaşık 1,5 saat sonra anlaşılmıştı. O iki Kolombiyalı Sarp Sınır Kapısı’nda yakalandı.

Olay, dün öğle saatlerinde İstanbul Şişli’de meydana geldi. Yabancı uyruklu iki kişi müşteri gibi banka şubesine girdi. Şüphelilerden biri müşterilerin girmesinin yasak olduğu banko bölümüne açılan kapının karşısında oturdu. Diğeri ise içeride çevreyi kolaçan etti.

PARALARI ALDI VE GİTTİ

Vezne çalışanlarının bankodan çıktığı sırada içeri giren bir kişi yere eğilerek, banka aracına teslim edilmek üzere paketlenmiş paraları bir poşete doldurdu. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi diğer müşterilerinin yanından geçerek arkadaşıyla dışarıya çıktı.

MASKE VE ŞAPKAYLA KAMUFLAJ

Sözcü Gazetesi'nden Habib Atam'ın haberine göre; Banka çalışanları para taşıma aracı görevlileri gelince durumu fark etti. 2.5 milyon lira değerinde döviz ve TL’nin eksik olduğu anlaşıldı. Durum polise bildirildi. Gelen ekipler görüntüleri inceledi. Paraları alan şüphelinin yüzünde tıbbi maske ve başında şapka olduğu görüldü.

SINIR KAPISINDA YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri farklı noktalardan kamera kayıtları topladı. Araştırmalarda şüphelilerin Kolombiya uyruklu J.L.G.S. (43) ve J.A.C. (40) olduğu anlaşıldı. Artvin Sarp Sınır Kapısı'na yöneldikleri anlaşılan şüphelilerin yakalanması için vakit kaybedilmeden harekete geçildi. Artvin'deki ekiplere bilgi verildi. İki şüpheli de kıskıvrak yakalandı.

KAYITLARA “AÇIKTAN HIRSIZLIK” OLARAK GEÇTİ

Şahısların üzerinden; 23 bin Euro, 54 bin 550 dolar, 2 bin 560 sterlin, 131 bin TL ele geçirildi. Kayıtlara “Açıktan hırsızlık” olarak geçen olay anına ait görüntüler de ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)