BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞişeyi kumbaraya at, paranı hemen al----

Şişeyi kumbaraya at, paranı hemen al

Şişeyi kumbaraya at, paranı hemen al
07 Temmuz 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “geri dönüşümü” teşvik etmek için depozitli kumbaralar kurduruyor.

Çevre vakıfları ve özel sektörün desteği ile öncelikle AVM’ler ve büyük şehirlerdeki merkezlere konulacak kumbaralara, pet ve cam şişe atanlar ürünü satın alırken ödeyecekleri “depozit” paralarını geri alacaklar. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, basınla sohbetinde, çevre kirliliğinin önlenmesi için bir dizi kararı hayata geçireceklerini belirterek, şöyle dedi:
OTOMATLAR KURULACAK
“Pil, plastik ve cam şişelerin geri dönüşümünü sağlamak için teşvik getiriyoruz. Birlikte çalıştığımız, vakıf ve dernekler üzerinden Türk ve yabancı şirketlerin de katılımıyla yeni sistem kurulacak. Öncelikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerden başlamak üzere otomatlar kuracağız. Geri dönüşüm kumbaraları kurulacak. AVM’leri tercih ediyoruz. Vatandaş bu malzemeleri kumbaralara atarsa, içecek otomatları gibi makinadan iade parası alacak. Miktar belirlenmedi ama 25, 50 kuruş ile 1 lira arasında geri ödeme yapılacak. Depozit gibi. Böylece vatandaşların çöpleri ayırmasını teşvik edeceğiz.” (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)