BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞırnak'ta elektrik hattına saldırı----

Şırnak'ta elektrik hattına saldırı

Şırnak'ta elektrik hattına saldırı
24 Temmuz 2015 - 16:49 www.finansgundem.com

Enerji Bakanlığı Şırnak’ta bölgeye elektrik ileten hatta saldırı yapıldığını açıkladı.

Enerji Bakanlığı Şırnak’ta bölgeye elektrik ileten Cizre – Silopi hattındaki 40 nolu elektrik direği önceki gün yıkıldığını belirtti. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu saldırılarla birlikte hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye çalışılmıştır hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir” dedi.



Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bölgeye giden TEİAŞ ve jandarma ekiplerinin ilk kontrollerine göre olayın saldırı olduğu tespit edildi. Söz konusu hattı besleyen elektrik, Silopi termik santralından karşılanıyor ve santralda yerli bir kaynak olan asfaltit kullanılıyor. Yıl içinde aynı hatta ikinci kez saldırı düzenlendi.



Konuyu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Söz konusu hattan üretim yerli kaynaklarla karşılanıyor ve elektrik bölge halkının kullanımına sunuluyor. Bu saldırılarla birlikte hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye çalışılmıştır hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir. Burada yapılan aynı zamanda orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Hükümetimizin bölgeye götürdüğü hizmeti engelleme çabaları boşa çıkacaktır. Yıkılanın yerine yenisini getirmeye ve bölgeyi aydınlatmaya devam edeceğiz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)