BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketlerin yönetim kurullarında ırk ayrımcılığı----

Şirketlerin yönetim kurullarında ırk ayrımcılığı

Şirketlerin yönetim kurullarında ırk ayrımcılığı
10 Haziran 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

İngiltere’de geçtiğimiz yıl yeni atanan yönetim kurulu üyelerinin yalnızca yüzde üçünün siyahi olduğu ortaya çıktı. Şirketler cinsiyet eşitsizliği konusunda ilerleme kaydetse de kadın yöneticilere idari pozisyonlar verilmiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de şirketler üst yönetimlerinin cinsiyet dengesini iyileştirme baskısı altında kalırken, FTSE 350 şirketleri yönetim kuruluna yeni katılanlar içerisinde kadın yönetici atamaları tüm yeni yönetim kurulu atamalarının yarısından fazlasını aldı.

Ancak Financial Times’ın haberinde yönetim kurulu koltuklarının yaklaşık üçte ikilik kısmının emekli yöneticilerin yanı sıra daha önceki yönetim kurulu deneyimine sahip olanlar tarafından doldurulduğuna dikkat çekiliyor. Söz konusu istatistik Avrupa'nın ve kurumsal dünyanın yönetim kurulu çeşitliliğine olan bağlılığı konusunda şüphelere yol açtı.

Yönetim kurulu rollerinin beşte dördünden fazlası beyazlar tarafından üstlenildi ve geri kalanların çoğu Asya kökenlilerden geliyordu. Yeni yöneticilerin sadece yüzde 3'ü siyahiydi.

Şirketlere yeni yetenekler bulma konusunda uzmanlaşan firma, Heidrick & Struggles, İngiltere’deki yönetim kurullarının cinsiyet çeşitliliğinde önemli ilerleme kaydettiğini, ancak ırksal ve etnik kapsayıcılık konusunda daha çok ilerleme kaydetmesi gerektiğini söyledi.

Firma açıklamasında ayrıca emekli yöneticilerin yüksek oranda yer kapsamasının, daha geniş kapsamlı ve daha çeşitli ağlar kurmak yerine şirketlerin hala geleneksel yönetim kurulu yönetim kurulu kaynaklarına güvendiğini ortaya çıkardığı belirtildi.

Heidrick & Struggles araştırmasında 2020'de yapılan 362 yönetim kurulu atamasının neredeyse yarısında şirketlerin CEO’sunun veya mali işler sorumlularının değiştiği görülüyor. Firma araştırması, İngiltere’nin aksine Avrupa ülkelerindeki yönetim kurullarının operasyonel bilgiler göz önüne alınarak emekli yöneticiler yerine daha aktif yöneticileri göreve getirmek istediklerini ortaya koydu.

İngiltere'de üst üste iki yıldır, yönetim kurulu pozisyonlarına kadın yöneticiler erkeklerden daha fazla atandı ve yüzde 51'lik kadın yönetici oranı AB ortalamasının yüzde 48'in üzerinde.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre şubat ayında sona eren hükümet destekli Hampton Alexander raporu, yönetim kurullarını daha fazla kadın yönetici atamaya zorluyordu. Aralık 2020'ye kadar FTSE 100 ve FTSE 250 şirketlerinde yönetim kurulu pozisyonlarının üçte birinden fazlasını kadınların oluşturulması hedefine ulaşıldı.

Ancak Heidrick & Struggles araştırmasında, yeni atamaların büyük bir kısmında kadınların idari olmayan rollere getirildiği ve çok az sayıda kadının üst düzey yönetici olduğu vurgulandı.

 

Kadın çalışanların önündeki büyük tehdit

 

Lagarde: Enflasyon yükselmeye devam edecek

 

En yeni fintek milyarderi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)