BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞirketlerin yarısı işten çıkarmalara başladı----

Şirketlerin yarısı işten çıkarmalara başladı

Şirketlerin yarısı işten çıkarmalara başladı
19 Ağustos 2022 - 18:07 www.finansgundem.com

ABD’de şirketlerin yarısı işten çıkarmalara başladı. Eğer henüz kovulmadıysanız, sıranın size geleceğini bilmek için kahin olmanıza gerek yok.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yüksek enflasyonu dizginlemek için FED’in rekor faiz artırımlarına gitmesi, tam da planlandığı gibi ekonominin soğumasına neden oluyor. Özellikle bazı sektörlerde daha belirgin şekilde hissedilen yavaşlama, şirketlerin de erkenden önlem almasına yol açıyor. Araştırmalar, ABD’de şirketlerin yarısının işten çıkarmalara başladığını gösteriyor.

İşten çıkarmalar giderek yaygınlaşıyor

Bloomberg’den Matthew Boyle’un haberine göre, PwC’nin çeşitli sektörlerden 700’den fazla ABD’li yönetici ve yönetim kurulu üyesiyle yaptığı anketten çıkan en önemli bulgu, işten çıkarmaların şirketler arasında giderek yaygınlaştığını gözler önüne seriyor.

Buna göre ankete katılanların yarısı, çalışan sayısında azaltmaya gittiklerini ya da gitmeyi düşündüklerini aktarıyor. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, şirketlerin yüzde 52’si ise işe alımları durdurduğunu söylüyor. Ankete katılanların yüzde 40’ından fazlası iş tekliflerini reddediyor ve yine benzer oranda katılımcı, sıkı bir iş piyasasında yeni yetenekleri çekmek için yaygın hale gelen işe giriş ikramiyelerini ya azalttıklarını ya da tamamen kaldırdıklarını belirtiyor.

İş gücü piyasası çelişkilerle dolu

Aynı zamanda, firmaların yaklaşık üçte ikisi ücretlerde artışa gidiyor veya sağlık yardımlarını genişletiyor. Ankete katılanların uyguladığı en yaygın hareket ise uzaktan çalışmayı daha fazla insan için kalıcı hale getirmek.

Bulgular, bugünün çelişkili iş gücü piyasasının doğasını gözler önüne seriyor. Yetenekli iş gücü kıtlığı nedeniyle, kalifiye çalışanlar hala istedikleri ücretlere çalışabiliyor olsalar da, aynı kişiler, özellikle teknoloji ve gayrimenkul gibi enflasyondan ağır darbe alan endüstrilerden kovuluyor.

Şirketler daha sorumlu davranmalı

ABD’de geçen aya ait istihdam verileri ekonomistlerin tahminlerini geride bırakırken, Çalışma Bakanlığı da yayınladığı işsizlik sigortası başvurularındaki düşüş verisiyle çalışanlara olan talebin sağlıklı olduğunu gösterdi. Ancak işten çıkarmalar ve işe alımların dondurulması da aynı zamanda yaygın olarak gerçekleşiyor. İşten çıkarmalar, sadece çok hızlı büyüyen ve aşırı ısınan teknoloji şirketlerinde değil, Walmart ve Apple gibi köklü şirketlerde de yaşanıyor.

PwC’den Bhushan Sethi, “Firmalar, yetenek stratejileriyle hücum ve savunma oynuyorlar” diyor. Sethi’ye göre işverenlerin, işten çıkarmaları planlarken çalışanların itibarlarına gelecek zararı ve moral düşüklüklerini tartmaları gerekiyor. Sethi, “İnsanların derin hafızaları var ve sosyal medyanın hatırlamaya artık çok daha büyük bir katkısı oluyor” diyor.

Uzaktan çalışma

Anket ayrıca şirketlerin uzaktan çalışma yaklaşımlarına dair bazı çelişkilere de dikkat çekiyor. Ankete katılanların yüzde 70’i uzaktan çalışmaya uygun roller için uzaktan çalışma seçeneklerini genişlettiklerini söylerken yüzde 61’i ise çalışanların ofiste ya da şantiyede daha fazla bulunmalarını istediklerini dile getiriyor.

Şirketlerin yüzde 20'si gayrimenkul yatırımlarını azaltmayı planladıklarını ve bunun en yaygın kesinti alanı olduğunu belirtiyor.

Elbette bazı şirketler bu iki çelişkili durumu aynı anda uyguluyor olabiliyor. Yüz yüze iletişimin çok fazla gerekli olmadığı roller için uzaktan çalışma koşulları genişletilebiliyor ve diğer çalışanların da en azından haftada birkaç kez ofis ya da şantiyeye geri dönmeleri talep edilebiliyor.

Gayrimenkul yatırımları azalıyor

Ofislerde daha az çalışan, genellikle şirketlerin uzak bölgelere yayılma ihtiyacı duymadığı anlamına gelir. Ankete katılanların yüzde 20’sinden fazlası, PwC'ye, gayrimenkul yatırımlarını azaltmayı planladıklarını ve bunun en yaygın kesinti alanı olduğunu belirtiyor. Öte yandan, ankete katılanların yüzde 31'inin emlak yatırımlarını artırdıklarını söylemeleri de, şirketlerin belirsizlikle dolu iş ortamında izledikleri farklı yolları ortaya koyması açısından önem taşıyor.

Duygusal CEO, çalışanlarını işten çıkardığı için gözyaşlarını tutamadı

 

Goldman Sachs’dan işten çıkarma sinyali

 

TikTok tarafı da küresel işten çıkarmalara başladı

 

Facebook toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor

 

JPMorgan yüzlerce çalışanını işten çıkardı

 

ABD'de işten çıkarmalar artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)