BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketleri yeşil tahviller kurtaracak----

Şirketleri yeşil tahviller kurtaracak

Şirketleri yeşil tahviller kurtaracak
05 Ocak 2023 - 09:00 www.finansgundem.com

Barclays, ESG tahvil satışlarının bu yıl %30 artmasını ve ağırlıklı olarak yeşil tahvillerin etkisiyle 2021'deki seviyelere sıçramasını bekliyor.

Uluslararası yatırım bankası Barclays, varlık sınıfının 2022'de yüksek faiz oranlarının kredi piyasaları üzerinde baskı oluşturmasıyla ilk gerilemesini yaşamasının ardından, çevresel, sosyal ve yönetim (ESG) hedefleri olan şirket tahvillerinin küresel satışlarının bu yıl toparlanarak 460 milyar doları aşacağını bildirdi.

ESG tahvil hacimleri son birkaç yılda arttı, ancak şirketlerin enflasyonla mücadele eden küresel merkez bankalarının agresif parasal sıkılaştırma eylemleri nedeniyle önemli ölçüde daha yüksek borçlanma maliyetleriyle karşı karşıya kalması nedeniyle, şirket tahvili ihraçlarındaki daha geniş bir yavaşlama nedeniyle 2022'de %22 düştü.

Barclays bir araştırma notunda, kurumsal ESG tahvil ihracı geçen yılki 461 milyar dolardan geçen yıl 362 milyar dolara düştüğünü belirtti. Kurum, ESG tahvil satışlarının bu yıl %30 artmasını ve ağırlıklı olarak yeşil tahvillerin etkisiyle 2021'deki neredeyse aynı seviyelere sıçramasını bekliyor.

Barclays ESG FICC Araştırma Başkanı Charlotte Edwards, "Şirketler karbondan arındırma planlarını uygulamaya koyarken, güçlü talep ve finansmana ihtiyaç duyan uzun yeşil projeler listesi sayesinde yeşil tahvil ihracının piyasaya hakim olmaya devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Avrupa Birliği'nden yeşil tahvil aracı

 

Avrupa nükleer için yeşil tahvile hazırlanıyor

 

AB'nin ilk yeşil tahvili ihraç edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)