BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketlere kritik uyarı: Akıl sağlığı korunmalı----

Şirketlere kritik uyarı: Akıl sağlığı korunmalı

Şirketlere kritik uyarı: Akıl sağlığı korunmalı
03 Aralık 2020 - 14:55 www.finansgundem.com

Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in Kovid-19 raporunda, pandeminin çalışanların endişe ve stres seviyesinde büyük artışa yol açtığına dikkat çekildi: Kovid'de en önemli görev, çalışanların akıl sağlığını korumak.

Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney, Kovid pandemisinin çalışanların endişe ve stres seviyesinde büyük artışa yol açtığına dikkat çeken bir rapor yayınladı. Raporda organizasyonlara, insan kaynağının psikolojik ve fiziksel sağlığını izleme ve doğru aksiyonlarla destekleme çağrısı yapıldı. “Bu kadar hızlı değişen, öngörülemez bir dünyada liderlerin çalışanlarının ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilmesi büyük önem taşıyor. Onları doğru aksiyonlarla desteklemenin yolu da buradan geçiyor” denilen raporda, birkaç yıl öncesine kadar mevcut olmayan veri analizi yöntemlerinin, çalışanların endişe ve stres seviyesini öğrenmeyi mümkün hale getirdiği belirtildi.

Raporda, "Veri analizi, makine öğrenmesi gibi yeni teknolojiler yöneticilere, çalışanların fiziksel ve psikolojik durumlarını daha iyi öğrenme imkanı sağlıyor. Bu yöntemlerle etkili kararlar alıp sonuç alıcı uygulamaları yürürlüğe koymak artık mümkün hale geldi" ifadesine yer verildi.

Rusya aşı merkezleri açıyor

ANLIK BİLGİ İHTİYACI

Şirketlerin pandemide çok hızlı değişen koşullara yanıt verebilmek için anında veya çok hızlı bilgiye ihtiyaç duyduğunun altı çizilen raporda şu ifadelere yer verildi: “Bu kadar hızlı değişen, öngörülemez bir dünyada, liderlerin çalışanların ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilmesi büyük önem taşıyor. Onları doğru aksiyonlarla desteklemenin yolu da buradan geçiyor. Çalışanların, şirketin kendilerine mümkün olan en yüksek ilgiyi gösterdiğini bilmeleri çok önemli. Yönetim çalışanlarla yakından ilgilendiğini gösterdikçe ve bunu tekrarladıkça, içinde bulundukları fiziksel ve psikolojik koşullarla ilgili daha şeffaf ve açık olacaklardır."

Pandeminin yeniden yapılanma için fırsat yarattığını da kaydeden Kearney uzmanları, "Salgın, afet gibi olağanüstü dönemlerde kuruluşların hızlı bir şekilde harekete geçerek kaynaklarını yeniden konumlandırması gerekiyor. Liderler, bir sonraki aşamada hangi çalışanların tam kapasite çalışmaya devam edebileceğini, hangilerinin edemeyeceğini öngörebilmeli" dedi.

Dünya genelinde koronavirüs kaynaklı ölü sayısı rekor kırdı

SORULMASI GEREKEN 5 SORU

Kearney tarafından hazırlanan raporda, şirket yöneticilerinin kendilerine insan kaynağıyla ilgili şu soruları yöneltmeleri gerektiği belirtildi: Çalışanları motive etmek için kurum içinde hangi politikalar uygulanıyor? Çalışanlarda endişe ve stres yaratan noktalar neler? Sağlık açısından risk grubunda bulunanlar kimler? Endişe ve stres şirket performansını şimdi nasıl etkiliyor, gelecekte nasıl etkileyebilir?

Pandeminin dayanıklı ve dayanıksız şirketler arasındaki farkı net biçimde ortaya koyduğunu ve pek çok şirketin bu sorulara yeterli cevabı veremediğini kaydeden Kearney uzmanları, “Sorulara yanıt veremeyen organizasyonlar, 'bisikletin' tek pedalıyla yola devam ediyor” uyarısında bulundu.

360° POD YAKLAŞIMI

Kearney Türkiye Stratejik Operasyonlar yöneticisi Özgün Yanaz, çalışanların içinde bulunduğu durumu anlamaya yönelik 360 derecelik bir “İnsan kaynağı ve operasyonel dinamikler” (360° POD) yaklaşımı geliştirdiklerini belirterek, yapay zeka ve doğal dil işleme tekniklerini kullanarak çalışanların psikolojik durumunu ortaya koyan 12 farklı kriteri inceledikleri ve şirketlere insan kaynağıyla ilgili kapsamlı bir içgörü sundukları bilgisini verdi. Kearney’in 360° POD yöntemi, çalışanların endişe, korku, izolasyon duygusu gibi duygu durumlarını ve zayıf noktalarını detaylı biçimde ortaya koyuyor.

Kovid’in yarattığı belirsizliğin krizlere en hazır şirketleri bile zorladığını belirten Yanaz, "Çalışan psikolojisini iyileştirilmek için, içinde bulundukları şartları doğru ve eksiksiz bir şekilde analiz etmek şart" dedi.

Pfizer/ BioNTech'in ürettiği aşının İngiltere'ye sevkiyatı başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)