BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakŞirketlerden rekor düzeyde gayrimenkul satışı----

Şirketlerden rekor düzeyde gayrimenkul satışı

Şirketlerden rekor düzeyde gayrimenkul satışı
12 Nisan 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Şirketler yeni tip korona virüs pandemisi nedeniyle bozulan bilançolarını onarmak amacıyla rekor düzeyde gayrimenkul satışı yapıyor.

Jones Lang LaSalle tarafından yayınlanan verilere göre, Avrupa, Orta Doğu ve Afrikalı şirketler 2020’de toplam 27 milyar euro’luk (32 milyar dolar) gayrimenkul satışı yaptı. Bu rakam bir önceki senenin hafif üzerinde.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre şirketin EMEA Birimi'nden Nick Compton satışlara dair 'Şirketler sermayeyi korumak, pandemi sonrası iş planlarını desteklemek için portföylerini şekillendirmek amacıyla ellerindeki gayrimenkulleri satıyorlar' değerlendirmesini yaptı.

Satışların üçte birinden fazlasını ofis satışları oluşturdu, hacimler önceki yıla kıyasla yüzde 10 arttı. Real Capital Analytics verilerine göre, Avrupa'da ticari gayrimenkul satışları 2020’de yüzde 27 düştü.

2020’de geniş çaplı karantinalar nedeniyle konaklama ve perakende şirketlerinin gelirleri hızla azalarak bilançolara zarar verdi ve sermaye artırım ihtiyacı doğurdu. Gayrimenkul satışı yapan şirketler arasında İngiliz John Lewis Partnership ve Matalan da bulunuyor.

Amerikalılar gayrimenkulü borsaya tercih ediyor

 

Zengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)