BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞirketler CEO planlarını değiştiriyor----

Şirketler CEO planlarını değiştiriyor

Şirketler CEO planlarını değiştiriyor
04 Ocak 2014 - 09:22 www.finansgundem.com

İyi görünümlü CEO'ya sahip olan şirketlerinin hisse performansının daha iyi olduğu saptandı.

Çekici CEO'ların toplamda daha yüksek ücret aldığı ve işin ilk gününde daha iyi getiri sağladığı ve televizyonda görüldüğü zaman hisse performansının daha sağlam olduğu ortaya çıktı. 
CNBC'nin haberine göre, Wisconsin Üniversitesi'nden Joseph Halford ve Hung-Chia Hsu adlı iki ekonomist, yayımladıkları araştırma notunda, S&P 500 şirketlerinde 677 CEO'nun çekiciliğini yüz geometrisini baz alarak ölçtü.
Şirket CEO'sunun çekiciliği ile yatırımın getirisi arasındaki inceleyen araştırmada, çekici CEO'ların daha işin ehli olduğu, iletişim yeteneklerinin kuvvetli olurken, hissedarlar için daha iyi anlaşmalar yaptığı ortaya kondu.
İşin ilk gününde CEO'ların çekiciliği ile hisse senedi getirisi arasındaki ilişkiye bakıldığında, yüz çekiciliği endeksinin hisse getirileri üzerinde pozitif etkisi olduğu saptandı.
Yahoo CEO'su Marissa Mayer'ın araştırma için iyi örnek teşkil ettiği vurgulandı. Mayer'in yüz çekiciliği skoru 10 üzerinden 8,45 olarak belirlendi ve iyi görünümlü en iyi 5 CEO arasında yer aldı.
 Araştırma'da Mayer'in Yahoo'nun başına geçtiğinden beri hisse fiyatında yüzde 158 oranında artış kaydedildiği bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • desa04 Ocak 2014 10:07

    dogrudur. ben demet sabancı hanımı çok begeniyorum ama desa sürünüyor:)) demsaya aşığım ama hissesi fıs malesef...