BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞirketini yurtdışına taşıyan İngiliz milyarder Brexit’i savundu----

Şirketini yurtdışına taşıyan İngiliz milyarder Brexit’i savundu

Şirketini yurtdışına taşıyan İngiliz milyarder Brexit’i savundu
15 Nisan 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

İngiliz teknoloji şirketi Dyson’ın başındaki isim milyarder Sir James Dyson, İngiltere’nin Brexit’le birlikte özgürleştiğini açıkladı. Dyson şirketinin merkezini Kasım 2019’da İngiltere’den Singapur’a taşıyarak eleştirilerin hedefi olmuştu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit destekçisi milyarder Sir James Dyson, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılarak özgürleştiğini söyledi. Dyson BBC’ye verdiği röportajda, “Özgürlüğümüzü elimize aldık. Artık Avrupa dışındaki diğer ülkelerle ticaret anlaşmaları yapabiliriz ve dünyanın her yerindeki çalışanları istihdam edebiliriz” ifadelerine yer verdi.

İngiltere 31 Ocak 2020'de AB'den resmen ayrılmış olsa da Aralık ayı sonunda biten geçiş süreci, göçmenlik kuralları da dahil olmak üzere köklü değişiklikleri de beraberinde getirdi. 9,7 milyar dolarlık serveti bulunan Sir James Dyson’ın kurucusu olduğu İngiliz teknoloji şirketi Dyson ürettiği ev aletleriyle tanınıyor. Milyarderin Brexit henüz gerçekleşmeden Kasım 2019’da şirket merkezini Singapur’a taşıması eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Merkezini taşıma kararını savunan Dyson, “Biz bir İngiliz şirketiyiz. Bu ülkeye birçok hizmette bulunduk. Merkezi burada inşa edip Uzak Doğu’daki tüm bileşenleri buraya getiremem. Daha sonra da yeniden satış için Uzak Doğu’ya götüremem. Bu iş böyle yapılamaz” açıklamasında bulundu.

Milyarder girişimci Asya’nın dünya çapında en hızlı büyüyen pazar olduğunu ve bu nedenle şirketin merkez ofisinin burada bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Dyson Brexit’in gerçekleşmesinden memnun olsa da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını desteklemeyen yorumlar da yabana atılır cinsten değil. İsviçreli varlık yönetimi şirketi Julius Baer, Brexit'i çevreleyen belirsizliğin Londra'yı daha az cazip bir ülke haline getirdiğini belirtiyor. Finans şirketinden yapılan açıklamaya göre Brexit sonrasında Londra, yüksek miktarda net servete sahip bireylerin uluslararası dolaşımı için daha az cazip bir yer haline geldi.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre Londra finansı için Avrupa Birliği’nden ayrılmak dev finans firmaların personelinin bir kısmını Avrupa şehirlerine taşıması ve Londra piyasasının AB’ye olan denkliğini kaybetmesi anlamına geldi. JP Morgan CEO’su Jamie Dimon daha önce yaptığı bir açıklamada Brexit nedeniyle İngiltere’den Avrupa’ya hizmet veren tüm birimlerini Kıta Avrupası’na kaydırabileceği konusunda uyarmıştı.

İngiliz şirketlerinin Brexit pişmanlığı

 

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir

 

Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)