BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Şirket tahvil değerleri mantıksız!"----

"Şirket tahvil değerleri mantıksız!"

Şirket tahvil değerleri mantıksız!
27 Şubat 2013 - 16:41 www.finansgundem.com

Pimco'nun en tepe yöneticilerinden Bill Gross aylık raporlardaki şirket tahvil fiyatlarının mantıksız seviyelerde olduğunu savundu

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. (Pimco) yöneticisi Bill Gross, Federal Reserve tarafından "yıllardır" sürdürülen düşük gösterge faizleri sebebiyle varlık değerlerindeki irrasyonelliğin arttığını belirtti.
Gross aylık yatırım görünümü raporunda kullandığı ifadelerde, varlık fiyatı seviyelerinin yatırımcıların dikkatli olması gerektiği sinyali verdiğini dile getirirken, irrasyonalitenin şu anda 10 üzerinden 6 civarında olduğunu söyledi. Gross ayrıca Fed yöneticisi Jeremy Stein'in bu ayın başlarında şirket tahvilleri gibi bazı kredi piyasalarının finansal istikrara tehdit oluşturmamakla beraber aşırı risk alım sinyalleri verdiğini söylediğini hatırlattı.
Gross "Şirket kredileri ve yüksek getirili tahviller bolca ve irrasyonelce fiyatlanmışlar. Farklar çok sıkı, şirket kâr marjları rekor yüksek zirvelerde ve ekonomi hâlâ kırılgan" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)