BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirket sahibine tapuda şok baskın----

Şirket sahibine tapuda şok baskın

Şirket sahibine tapuda şok baskın
26 Mayıs 2022 - 15:20 www.finansgundem.com

İstanbul’da 1.5 milyon dolar değerinde bir dükkanın, sahte evrakla satıldığı ihbarıyla başlayan soruşturmada, şirket sahibi H.N. gözaltına alındı. Dükkanın ölen bir Rus vatandaşına ait olduğu tespit edildi.

Uzun süredir süredir İstanbul’da yaşayan ve çeşitli yatırımlar yaparak ticaretle uğraşan Rus vatandaşı S.N. vefat etti. 2 sene önce ölen ve Türkiye’de mirasçısı olmayan Rus vatandaşının Şişli’de bir evi ve Fatih'te bir dükkanı vardı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığına göre sahte evrakla satılan dükkanın S.N.'ye ait olduğu belirlendi. Ölen Rus vatandaşına ait sahte evrak düzenlendiği ve satışın da böyle yapıldığı ortaya çıktı.

Rusya vekaletnamenin sahte olduğunu bildirdi

İki ay önce Şişli Tapu Müdürlüğü’ne giden kadın emlakçı N.G.Ö. ölen Rus vatandaşının çocukları aracılığıyla kendisine satış vekaletnamesi verdiğini söyleyerek Şişli'deki evini satmak için satış işlemi randevusu talep etti.

Emlakçının iddiasına göre, vekaletname Rusya'da düzenlenmiş ve Rusça yazılmıştı. Yeminli noter ile tercüme edilen vekaletnameyi inceleyen memur, durumdan şüphelenince, vekaletnamenin örneğinin incelenmesi ve evrak güvenliğinin kontrolü için ilgili birimlere gönderdi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü vekaletnamenin bir örneğini, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Rusya’daki ilgili birimlere gönderdi. Rusya'dan gelen cevaba göre vekaletname sahteydi. Bunun üzerine durum polise bildirildi ve dosyayı mali şube polisleri inceledikten sonra savcılık devreye girdi.

6 kişi gözaltına alındı

Bu süreç devam ederken Emlakçı N.G.Ö. bir kez daha tapu dairesine gelip, ölen Rus vatandaşına ait Fatih'teki dükkanın da satış işlemini yapacağını söyledi ve satış randevusu istedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da Fatih Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşecek olan sahte evraklarla satış işlemi sırasında baskın düzenlemesi talimatı verdi. Emlakçı N.G.Ö.'nün satış işlemi yapacağı isim H.N.'ydi. Dükkanı almak isteyen ismin pırlanta ve mücevher satışı yapan bir şirketin patronu olduğu ortaya çıktı.

Tapu müdürlüğündeki satış işlemi sırasında İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri baskın düzenledi N.G.Ö. ve dükkanı almaya çalışan H.N. ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı.

350 bin dolara satılmak istenen dükkanın gerçek değeri 1.5 milyon

Mali Şube Müdürlüğü uzman polislerinin yaptığı incelemede 350 bin dolar karşılığı satılmaya çalışılan Fatih'teki dükkanın gerçek değerinin 1,5 milyon dolar olduğu ortaya çıktı.

Şüpheliler hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla açılan soruşturmada ifade veren H.N. "Vekaletnamenin sahte olduğunu bilmiyordum. Dükkanın fiyatı bana uygun geldi, yatırım amacıyla almak istedim. dolandırıcılıkla ilgim yok" ifadelerini kullandı.

Şirketin patronu H.N. adli kontrolle serbest kaldı ancak emlakçı N.G.Ö. ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

Tele-dolandırıcılar bankacıyı tuzağa düşürdü

Adliye personeline dolandırıcılık şoku!

Sosyal medya dolandırıcılarına operasyon

Dolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek

Telefon dolandırıcıları güvenlik kamerasına yakalandı

İnternetten alışverişte dolandırıcı riski

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)