BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirket aracında bunu yapmayanlar yandı!----

Şirket aracında bunu yapmayanlar yandı!

Şirket aracında bunu yapmayanlar yandı!
28 Kasım 2021 - 14:37 www.finansgundem.com

Şirket aracında emniyet kemeri takmayanlar yandı. Hız limitine uymayan, kırmızı ışıkta geçenler bu hataları tekrarlarsa tazminatlarıyla işten çıkarılabilir. Emniyet kemeri takmayanlar ise, tazminatsız işinden olur.

İşyeri tarafından verilen aracı kullanan çalışanlar, trafikte çok dikkat etmeli. Hız limitine uymayan, kırmızı ışıkta geçenler bu hataları tekrarlarsa tazminatlarıyla işten çıkarılabilir. Emniyet kemeri takmayanlar ise, tazminatsız işinden olur.

Akşam gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül'ün aktardığına göre, bazı işverenler üst düzey yöneticilerine ve özellikle satış-pazarlamada çalışan işçilerine araç tahsis ediyorlar. Şirket araçlarını kullanan ve işi şoförlük olan işçilerin bu araçları kullanırken çok dikkatli olmaları gerekiyor. Aksi takdirde tazminatsız olarak işlerinden olabilirler. İşverenler, çalışanlarına araç tahsis ettiklerinde bu aracın kullanım koşulları hakkında çalışanlarına bilgilendirme yapmak ve sürüş teknikleri ve araç kullanım esasları hakkında eğitim vermek durumunda.

TALİMATLAR ÖNEMLİ

Ayrıca bu bilgilendirmenin yazılı olması ve açıkça talimatlar içermesi çok önemli. Bu talimatlara uyulmadığında karşılaşılacak yaptırımların da belirtilmesi şart. Şirket araçlarını kullananların trafikteki ceza ve yaptırımlar kişiseldir. Yani çalışanın ehliyetine ceza puanı uygulanır. Eğer ceza plakaya uygulanmışsa işveren bunu çalışana yansıtabilir, ücretinden kesebilir. Bu kesintinin yapılabilmesi için bu durumun talimatlarda belirtilmiş ve çalışanın yazılı onay vermiş olması gerekir. İşveren, çalışana araç kullanımıyla ilgili verdiği talimatta araç için bir hız limiti belirleyebilir.

Galatasaraylı yıldızın cipine el kondu

 

Antalya'da sağanak su taşkınlarına neden oldu

 

Satılık konutta Türkiye’nin en pahalı il ve ilçeleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)