BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan'da "hava kirliliği" protestosu----

Sırbistan'da "hava kirliliği" protestosu

Sırbistan'da hava kirliliği protestosu
31 Ocak 2022 - 10:12 www.finansgundem.com

Belgrad'da yüzlerce kişi, ülkede artan hava kirliliğine dikkati çekmek için protestolarını sürdürdü.

Yetkilileri hava kalitesini iyileştirmek için harekete geçmeye çağıran protestocular, Belgrad'ın merkezinde bir araya geldi. Protestonun organizatörleri, hükümeti ulusal televizyonda, halkı hava kirliliği endeksi hakkında bilgilendirmeye çağırdı. Protestocular, "Sırbistan'da her yıl binlerce insan hava kirliliğine bağlı sağlık sorunları yüzünden vefat ediyor" açıklaması yaptı.

Sorunlar arasında kötü atık yönetimi, düşük hava kalitesi ve kirli nehirler de yer alırken, Sırbistan'da haftalarca süren protestolar sonucu, Rio Tinto şirketinin lityum madenciliği projesi rafa kaldırılmıştı.

Balkan ülkelerinde son zamanlar da sıkça görülen hava kirliliği, özellikle Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Sırbistan'ın da aralarında olduğu Batı Balkanlar, onlarca yıllık ihmallerin sonucu hava kirliliği başta olmak üzere birçok çevre sorunuyla karşı karşıya.

Dünyada hava kirliliği artıyor

Bosna Hersek'te hava kirliliği büyük problem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)