BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan: Sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor----

Sırbistan: Sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor

Sırbistan: Sahte bomba ihbarlarını Ukrayna yapıyor
18 Nisan 2022 - 17:08 www.finansgundem.com

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna ve bir AB ülkesinin istihbaratının, Air Serbia’nın Moskova uçuşlarına yapılan “sahte bomba ihbarlarının” arkasında olduğunu öne sürdü.

Bu uçuşların tamamen prensipler sebebiyle devam ettiğini aktaran Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan’ın özgür bir ülke olduğunu ve kendi kararlarını kendilerinin alacağını belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonrası, Rusya’ya yaptırım uygulamama kararı alan Sırbistan’da, ülkeye yönelik uçuş seferleri "sahte bomba ihbarları" almaya başlamıştı. Sırp yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Sırbistan’dan Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg şehirlerine planlanan uçuş seferleri için defalarca sahte bomba ihbarı yapılmıştı.

Air Serbia Rusya’ya sefer sayısını artırmıştı

Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasına karşı yaptırım olarak hava sahalarını Rusya'ya kapatırken, Sırbistan'ın ulusal hava yolu şirketi Air Serbia ise Rusya seferlerini daha büyük uçaklarla yapmaya başlamış ve sefer sayısını artırmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar, Twitter'dan, Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Rusya'ya uçuşlarını durdurup, hava sahalarını Rus uçaklarına kapattığı dönemde Air Serbia'nın Moskova'ya yaptığı seferleri ikiye katladığını söyledi:

"Avrupa'da sadece Sırbistan, hava sahasını Rus uçaklarına kapatmadı. Ukraynalıların kanıyla para kazanmak, AB'ye girmeye aday bir ülkeye yakışmaz."

Baskıların ardından, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili özel Pink Televizyonu'na yaptığı açıklamada, başkent Belgrad'dan Rusya'ya günlük uçak seferi sayısının bire indirildiğini ifade etmişti.

Sırbistan'da eylemciler Rusya için toplandı

Sırbistan'ın füze tercihi Çin

Sırbistan Türkiye'den SİHA alacak

Sırbistan'da faizler arttı

Sırbistan Cumhurbaşkanı: Seçimi kazandım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)