BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinsi plan evi satılığa çıktı----

Sinsi plan evi satılığa çıktı

Sinsi plan evi satılığa çıktı
09 Mart 2020 - 09:09 www.finansgundem.com

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılığa çıkarıldı. 4 katlı ev için 2 milyon 600 bin pound (yaklaşık 20 milyon TL) isteniyor.

Birinci Dünya Savaşı'nda Arapları Osmanlı'ya karşı ayaklandıran, çıkan isyanı yöneten ve bugünkü Suudi Arabistan, Ürdün, Irak ve Suriye'nin kuruluşunda etkili olduğu kabul edilen ünlü İngiliz casus Thomas Edward Lawrence'in, Oxford'ta 24 yıl boyunca yaşadığı evi 2 milyon 600 bin pound'a satılığa çıktı.

1890'larda inşa edilen 4 katlı, 9 yatak odalı, 3 banyolu, 5 misafir odalı evin her bir katı 330 metrekare. Satış ilanında, evin tarihi kimliğine vurgu yapılarak "Ünlü arkeolog, subay, diplomat, yazar ve en iyi bilinen ismiyle 'Arabistanlı Lawrence' 1896 ile 1921 arasında bu evde yaşamıştı' ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet'in haberine göre Londra'da arkeoloji ve tarih eğitimi alan Lawrence, bitirme tezini Suriye ve Filistin'deki haçlı kaleleri üzerine hazırladı.

Bu evde yaşadığı dönemlerde, 1910 ile 1914 arasında Karkamış'ta British Museum adına arkeolojik kazılar yaptı. Arap coğrafyasına yapacağı gezileri ve ilgili çalışmaları bu evde planlayan Lawrence, savaş başladıktan sonra Kahire'deki Askeri İstihbarat Bölümü'ne atandı.

Daha sonra da 1916-1918 arasında İngiliz istihbaratının Arap isyanlarını örgütleyen Kahire merkezi 'Arap Bürosu' bünyesinde 'irtibat subayı' olarak çalıştı. Şerif Hüseyin ile ailesinin Osmanlı'ya karşı isyanını örgütledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)