BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak“Sınırları aştık! Berlin tapu işlemleri bizde”----

“Sınırları aştık! Berlin tapu işlemleri bizde”

“Sınırları aştık! Berlin tapu işlemleri bizde”
25 Temmuz 2014 - 15:06 www.finansgundem.com

FU Gayrimenkul, çalıştığı banka ve finans kuruluşlarının Avrupa'daki ilk tapu işlemlerini Berlin'de yapıyor

Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız için artık Türkiye'ye gelmeden,  gayrimenkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini bulundukları ülkeden yapma devri başladı.
Berlin Başkonsolosluğu bünyesinde kurulan Tapu ve Kadastro Ataşeliği ile birlikte Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız için de hizmet sağlayacak düzenlemelerin tamamlanmasının ardından FU da çalıştığı banka ve finans kuruluşlarına sunduğu hizmeti Avrupa'ya taşıdı. 
Sektöründe ilkleri gerçekleştiren FU Gayrimenkul, bu kez Türkiye sınırlarını aşarak bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye'yi kapsayan yaygın avukat ağına, KKTC'yi de ekleyen FU, Avrupa'daki ilk tapu işlemlerini Berlin'de yapıyor.
Avrupa’daki ilk anlaşmalı hukuk bürosunu Berlin’de hizmete açan FU, uygulamanın yaygınlaşması ile birlikte Türkiye’deki yaygın hizmet ağının bir benzerini Avrupa çapında da kurarak hizmet sağladığı banka ve finans kuruluşlarının Avrupa’daki işlemlerini de gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Berlin Başkonsolosluğu bünyesinde kurulan Tapu ve Kadastro Ataşeliği ile başlayan uygulamanın,  önümüzdeki dönemde Avrupa'da vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ülkeler için de yaygınlaşması bekleniyor.
Avrupa çapında tapu işlemleri için hizmeti veren bir organizasyon olmanın FU’nun öncelikleri arasında olduğunu belirten FU Genel Müdürü Ertuğrul Bul; “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye’ye gelmeden tapu işlemlerini yürütebilmeleri amacıyla, TC Berlin Başkonsolosluğu nezdinde Tapu Kadastro Ataşeliği’ni kurmuştur. Bu kapsamda Türk vatandaşları Berlin’deki Tapu Kadastro Ataşeliği’nde Türkiye’deki taşınmazlarına ilişkin tapu işlemlerini yürütebilecekler” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)